3voor12 Rotterdam

Bear Valour (eerst Book of Eli) tekent bij Dox Records & laat nummer horen van nieuw album

Het nieuwe album gaat In October heten en komt 9 maart uit

Bear Valour heeft getekend bij het Amsterdamse label Dox Records. Op vrijdag 9 maart verschijnt het debuutalbum In October. De plaat bevat donkere folk met een verlangende ondertoon. Het album met single 'Bathe In Blue' is vanaf vandaag beschikbaar en bestelbaar. Hiernaast zie je de videoclip voor 'Shed My Skin' dat ook op het debuutalbum staat.

Bear Valour (voorheen Book of Eli) is het gezelschap rondom frontvrouw Aileigh Awad. Hun donkere folk met verlangende ondertoon wordt doorvlochten met samenzang van vier zangeressen. Deze vlijmscherpe harmonieën zorgen samen met stevige contrabas, gitaar en subtiele synth, voor een warm en intens geluid.
 
Na het winnen van de publieksprijs van de Grote Prijs, brengt de band in november 2015 de EP Sturdy Wine uit. Bear Valour speelt vervolgens op Songbird en Oerol en tourt in de zomer van 2016 een week langs kastelen in Frankrijk en België.

In januari 2016 duikt het gezelschap de analoge studio in voor de opnames van het debuutalbum In October.  De band kan niet wachten om het harde werk dat er de afgelopen twee jaar is verzet, te bekronen met haar eerste plaat en zich écht op de kaart te zetten bij de doelgroep die zij reeds heeft gevonden. 

Website Bear Valour

Facebook Bear Valour

Instagram Bear Valour

Single 'Bathe in Blue' op alle platformen en het album te bestellen

Andere artiesten op Dox Records zijn: Dax, die ook in Rotterdam woonachtig is. Zij presenteert haar debuutalbum op 22 februari in Bird. Haar twee nieuwe singles worden al wereldwijd opgepikt. Ze hebben al in Spotify’s Fresh Finds playlist gestaan en New Music Friday in Nederland en Zuid-Amerika.

New Cool Collective / Benjamin Herman, Benny Sings, BRUUT!, Frank Valenza, Giovanca, Maurice van Hoek, Evil Empire Orchestra, PEER, Steffen Morrison, Wouter Hamel en meer.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12