3voor12 Rotterdam

Pene Corrida feest met party metal in Eurotrash United

Van Metallica tot Frozens 'Let it Go'

Pene Corrida heb je misschien leren kennen nog van de covers van Salsa Tequila en Hello van Adele

In 2016 hebben de heren een debuutplaat genaamd 'Volume Juan' uitgebracht. Op zaterdag 14 oktober speelden ze tijdens hun kroegen tour op een nieuwe locatie in Rotterdam voor live-muziek. Eurotrash United. Waar ze zelf het voorprogramma deden met covers van metal songs.

Eurotrash United ligt in de Hofbogen. In de buurt van BIRD en achter het Grafisch Lyceum. De bar wilt zich ergens tussen Rotown en Baroeg begeven. Harder dan Rotown maar zachter dan Baroeg. Met meer punk en hardere rock. 

Pene Corrida komt vanavond de zaal op stelten zetten. Er hangen nog slingers in de zaal van een feestje. Toepasselijk voor de feestmetal die de band vanavond laat horen. De band speelt tijdens de eerste set metal klassiekers. Tijdens de tweede set openen ze met een medley van metal klassiekers. In hoog tempo gaat het van Metallica tot Pantera. Knap hoe ze zoveel klassiekers aan elkaar rijgen in een minuut of tien. Door telkens een minuut van die nummers te spelen. Het publiek lijkt er duidelijk zin in te hebben en schreeuwt de klassiekers graag mee. Daarna beginnen ze aan het eigen werk. Het is grappig om metalheads mee te zien zingen met 'Let It Go'. Dat is het sterke van Pene Corrida. De wat foute Top 40 liefhebber, en wie is dat niet, zou dit goed moeten kunnen trekken. Al zal die misschien moeten wennen aan de hardere metalcore stukken. De alternatievelingen en metalheads voelen weinig tot geen problemen om mee zingen met 'Captain Jack'. 'Fascination' of Bombfunk MC's 'Freestyler'. 

Dat alles met een flinke knipoog. Om een muzikale break kracht bij te zetten roept zanger Sopo 'Anal Sex'. Op het podium lijken de bandleden ook continu met elkaar te dollen. Kortom: Pene Corrida bouwt een feestje met hun party metal. Zowel voor de metalhead als de af en toe wat foute Top 40 liefhebber!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12