3voor12 Rotterdam

Nieuwe single GPvD halvefinalist Van Bezemwijk

Het nieuwe nummer van Van Bezemwijk heet Sterre

"Het publiek was tot in de oefenruimtes te horen toen Van Bezemwijk optrad", aldus de jury van de Grote Prijs van Dordt. Geen verrassing dus dat de band de publieksprijs van de voorronde Pop won, en op 13 april in de halve finale staat.

Ondertussen heeft Van Bezemwijk ook nog tijd gevonden om een nieuwe single uit te brengen: ‘Sterre’. Het is het eerste nieuwe nummer sinds de EP ‘Overal’ uit 2017. In de tussentijd heeft de band het liedje wél flink getest en gepolijst tijdens optredens. ‘Sterre’ is vervolgens opgenomen met de fijne meerstemmige sound die Van Bezemwijk zo herkenbaar maakt, plus een veelzijdig arrangement en een cinematische tekst.

Zanger en gitarist Lex Bezemer schreef het nummer met een korte ontmoeting in zijn hoofd. 'Sterre' gaat deels over een Nederlands meisje dat hij ooit ontmoette in Warschau. Hij vulde dit verhaal aan met een flinke lading fictie en fantasie. Dat resulteerde in een single die qua stijl doet denken aan The Kik of The Amazing Stroopwafels, al beschouwt de band zichzelf als Nederlandse volgeling van Tom Waits.

Na ‘Sterre’ volgt deze lente nog een volgende single van Van Bezemwijk, eerst maar even die halve finale…

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12