3voor12 Rotterdam

Nieuwe club in Rotterdam: De Fruithaven

Duurzaam uitgaan

Rotterdam is vanaf 14 april a.s. een nieuwe club rijker. Dan wordt in het Rotterdamse M4H gebied De Fruithaven geopend: de eerste club in de Maasstad met een zero waste policy, een zandbar en een Funktion One geluidssysteem.

Gelegen in de fruithavens van Rotterdam nabij het Marconiplein bevindt zich de SuGu Warehouse in een voormalige energiecentrale. In dit imposante post-industriële gebouw zijn diverse bedrijven gehuisvest die actief zijn in de maakindustrie, design, milieu, energie en innovatie. Te midden van deze bedrijvigheid opent Rotterdams nieuwste locatie De Fruithaven op Goede Vrijdag haar deuren.

Horecalocatie van de toekomst
Op het gehele complex wordt een zero-waste beleid gevoerd: het afval wordt gerecycled. Zo worden alle meubels en het decor van het plastic afval op locatie gemaakt met de grootste 3D printer van Europa. Het voedselafval wordt door een ander aanwezig bedrijf in een biovergister gestopt om energie uit op te wekken. Ook wordt het dak bedekt met een groot oppervlak zonnepanelen.

Talentontwikkeling
Het creatieve brein achter De Fruithaven, Fela Donker (programmeur Sugarfactory, Donker Collective), zal in samenwerking met Khalil Ryahi (programmeur Atlas Electronic, Triphouse Rotterdam) onder andere verantwoordelijk zijn voor de programmering van de Fruithaven. Samen vormen zij een team met passie voor de havenstad en jaren aan ervaring op het gebied van dance en cultuur. “De Fruithaven moet podium gaan bieden aan opkomend muzikaal en creatief talent uit Rotterdam. Elke maand wordt de Fruithaven ingericht met werk van Rotterdamse makers, designers en kunstenaars. Het moet een aanwinst zijn voor iedereen in onze geliefde stad.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12