3voor12 Rotterdam

Cultuurdebat & Nieuwe cultuurtop 2018 voor de 'nieuwe makers' van Rotterdam

Vanavond is er een debat over cultuur in Theater Rotterdam locatie Schouwburg door de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur(RRKC)

Er komt een cultuurtop voor de 'nieuwe makers' van Rotterdam. Volgens de initatiefnemers vertegenwoordigen zij 34% van de multiculturele Rotterdammers maar gaat er slechts 9% van het cultuurbudget naar deze groep.

Aziz (van Annabel en vroeger Perron), YMP (van productiehuis Flow en het nieuwe hiphop-festival Get Loose), Aruna Vermeulen (HipHopHuis), Dave Vanderheijden (Hiphop In Je Smoel), Ashley Nijland (Raaf in de Maassilo), Mahasin Tanyuai (oa van Djemma El Fna Rotterdam) nemen samen met het publiek de balans op en leggen het publiek suggesties voor om een betere balans te krijgen in Rotterdam. En bundelen ze in een Nieuw Cultuurverdrag. De nieuwe Rotterdamse politieke partij Stadsinitatief Rotterdam van Jos Verveen (Ex-D66) wil dit verdrag op onderhandelingstafel leggen als er na de verkiezingen op 21 maart 2018 een nieuwe coalitie wordt gevormd.

Meer informatie vind je hier: https://www.facebook.com/events/175514183236132/

Vanavond is er een debat georganiseerd door de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) en Theater Rotterdam over cultuur. Aan de hand van stellingen mogen de politici laten horen hoe zij over cultuur in Rotterdam denken in de komende vier jaar. Meer informatie lees je hier: https://www.rrkc.nl/2018/01/23/verkiezingsdebat-1-maart-stemmen-cultuur/

21 maart zijn de lokale verkiezingen. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12