3voor12 Rotterdam

Johan Derksen wil bluesclub openen. 'Het liefst op katendrecht'

De plannen zijn nog in een pril stadium

In een artikel van het AD Rotterdam valt te lezen dat Johan Derksen een bluesclub in Rotterdam wil openen. 'De plannen zijn nog in een pril stadium' zegt Derksen. We zijn nog op zoek naar een geschikt pand, hebben geen haast. Maar als we het pand morgen tegenkomen, kan het ineens snel gaan.'

In Rotterdam zit al bluessociëteit l’Esprit op Rotterdam Zuid.  Een grote bluesclub is er echter nog niet. In heel Nederland niet. 

Derksen organiseert al drie edities het bluesfestival in Grolloo. Waar ieder jaar 26.000 mensen zijn voor een uitverkocht festival. Na 5 edities wil Derksen het festival voortzetten in een permanente club in Rotterdam. 'Waar op vrijdag, zaterdag en zondag de betere bluesmuziek te horen is.’ zegt Derksen tegen het AD Rotterdam. 

Derksen werkt samen met de mensen met wie hij al samenwerkte in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Daar stelde hij het bluesprogramma voor samen. De club in de Westergasfabriek ging vorig jaar failliet. Vlak nadat het North Sea Jazz Festival de licentieovereenkomst opzegde. 

'Bovendien zijn we uitgekeken op Amsterdam, Rotterdam is veel meer een bluesstad.’

Lees hier meer: AD Rotterdam: Johan Derksen begint bluesclub op Katendrecht

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12