3voor12 Rotterdam

Spasmodique gaat weer op tour

In april verschijnt EUROPA 88 bij het label Collectable Vinyl, gevolgd door een korte tournee.

De vinyl-only EUROPA 88 bevat live opnames van Spasmodique tijdens optredens door heel Europa in de jaren 1988-1989. EUROPA 88 vertelt het verhaal van een band die bijna dertig jaar geleden in een versleten bus het Europa van de late jaren tachtig doorkruiste, met eindeloze opstoppingen bij de grenzen, gedoe met valuta, het IJzeren Gordijn en de oorlog in Joegoslavië. Maar ook vol nieuwe indrukken van de oude wereld, de grandeur en de vervallen schoonheid van steden als Berlijn, Wenen en Budapest.

Het laat de energie en intensiteit horen die altijd weer loskwam op het podium. EUROPA 88 vangt het Spasmodique dat zich elke avond kapot speelde tijdens fysieke live-rituelen: met onheilspellende brulzang, strak beukende oorlogsritmes en schreeuwende gitaren.

EUROPA 88 verschijnt in een oplage van 300 genummerde exemplaren. Het werd samengesteld uit privé-opnames van bandleden Mark Ritsema (zang/gitaar), Arjo Hijmans (gitaar), Martin Docters van Leeuwen (bas) en Reinier Rietveld (drums). Deze werden zoveel mogelijk in rauwe en ongepolijste vorm op vinyl gezet. Hoes en twee bijgevoegde artprints zijn van de jonge Rotterdamse grafisch kunstenaar Tim Mastik.

Tournee voorjaar 2017:

12 april  Rotown / Rotterdam (presentatie EUROPA 88)
12 mei   Gigant / Apeldoorn
20 mei    dB's / Utrecht
27 mei    Poppodium Duycker / Hoofddorp
2   juni    Altstadt / Eindhoven
23 juni    Podium Victorie / Alkmaar

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12