3voor12 Rotterdam

Marvin Dee Band brengt live-album uit

Op het album komen negen tracks, waaronder 2 nog nooit eerder uitgebrachte nummers

Op 31 maart verschijnt het live-album van de Rotterdamse Marvin Dee Band. De band nam het album eind vorig jaar op bij hun optreden in Paradiso, tijdens hun landelijke If Only Brief tour. Dit album is een belangrijk keerpunt voor de band, die voor het eerst onder deze naam iets uitbrengen. Tot nu toe is dat altijd gebeurd onder de naam van de frontman en tekstschrijver van de band, Marvin Dee.

Inmiddels is er al lang geen sprake meer van een singer-songwriter en een band die hem begeleidt, maar zijn de bandleden een onvervangbaar onderdeel van de act geworden. De nummers worden gezamenlijk gearrangeerd, en de invloed van de individuele bandleden is duidelijk hoorbaar in de sound van de band.

Op het album staan, naast live-versies van bekende studio tracks uit het repetoire van de band, ook twee “nieuwe” nummers. 10,000 Trees en Thanksgiving Song zijn twee tracks die nog niet eerder werden uitgebracht door de band en waren tot nu toe dus alleen bij optredens te horen. Daar groeide de piano rock-ballad 10,000 Trees uit tot absolute publieksfavoriet. De twee “nieuwe” tracks zijn dubbel bijzonder, omdat het de oudste twee nummers zijn die de band nog speelt: geschreven  tussen 2008 en 2010, lang voordat het Marvin Dee (Band) project begon.

Het album wordt vooralsnog alleen digitaal uitgebracht, en verschijnt op alle grote streaming-diensten waaronder Spotify, Deezer en Apple Music, en digitale winkels als iTunes. Op dit moment is de band druk aan het werk in de repetitieruimte aan nieuwe nummers, die vanaf april live te horen zijn bij 1 van hun aankomende concerten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12