Tips van de week

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Rijsttafelshow

De Kroepoekfabriek, het gloednieuwe podium in Vlaardingen, heeft met 27 muzikanten 6 bands gevormd. Gedurende vier maanden is er met een coach gesleuteld aan songs, techniek en performance. Het resultaat laten de bands vrijdag zien aan het publiek. Vixy sluit de avond in stijl af.

Vrijdag 3 juni, Kroepoekfabriek, € 5,--

DeWolff

De psychedelische space rock'n'rollband DeWolff heeft in januari 2011 hun tweede album "Orchards/Lupine" uitgebracht en is sindsdien druk aan het toeren. Op vrijdag 3 juni doet de band de Dordtse poptempel Bibelot aan. De jonge band heeft inmiddels al aardig wat bereikt en staat bekend om hun rauwe, energieke liveshows. Een absolute aanrader dus.

Vrijdag 3 juni, Bibelot, € 13,--

Let there be music!

Een gratis avondje punk zegt u? Van beginnend talent zegt u? In Dordrecht moet u zijn! Leerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum presenteren deze avond het product van hun maatschappelijke stage 'Let There Be Music!'.

Vrijdag 3 juni, Popcentrale, gratis!

Typhoon + Band

Typhoon duikt binnenkort de studio in, en dat is reden voor een feestje! Vergezeld door supportact Kees Fluks, die meedoet aan de Grote Prijs van Nederland, belooft dit een knallende avond te worden.

Zaterdag 4 juni, Dolhuis, € 10,--

The Ploctones

Het vliegt, suist, bonkt, kraakt, rockt, funkt, popt en punkt. Het is elke keer anders, en daarom noemen ze het maar jazz. The Ploctones zijn het allemaal, en slokken iedere muzikale stroming in zijn geheel in zich op. Dit alles gaat gepaard met zoveel lol en plezier, dat je het bijna niet anders dan leuk kunt vinden!

Zaterdag 4 juni, Lantaren/Venster, € 18,--