JC Thomaz & the Missing Slippers op Metropolis

Muziek die je precies tussen de ogen en vol in het middenrif raakt

Tekst: Leen Steen, Foto's: Megin Zondervan ,

JC Thomaz & the missing slippers nemen je me terug naar het eind van de sixties toen Rock ’n Roll met psychedelica werd gemengd en de Garagesound ontstond.

Muziek die je precies tussen de ogen en vol in het middenrif raakt

Muziek:
Gruizige Garage Trash

Goed:
JC Thomaz & the missing slippers nemen je me terug naar het eind van de sixties toen Rock ’n Roll met psychedelica werd gemengd en de Garagesound ontstond. Dat doet deze band vol overtuiging en ze weten het voor elkaar te krijgen je te laten vergeten dat dit kunstje al een miljoen keer is gedaan. De enige manier om dit goed aan te pakken is om puur te blijven en in die missie slaagt JC Thomaz & the missing slippers met vlag en wimpel. Het geluid van de band is precies zoals het hoort, eenvoudige muziek die je precies tussen de ogen en vol in het middenrif raakt.

Minder:
Deze band is veel beter geschikt voor in een kleine zweterige club rond drie uur 's nachts dan als tweede band op een zonovergoten festival. En please Fabio, don’t talk English on stage; it’s fucking pretentious.

Conclusie:
Het lijkt inderdaad erg veel op wat The Cramps decennia geleden deden en dat was eigenlijk ook al een band die oude tijden liet herleven.

Cijfer:
8