Big Rivers: The Doors in Concert

Podium wellicht iets te groot voor The Doors in Concert

Tekst: Lijndert Kooiman, Foto's: ,

De tuin naast de Grote Kerk is massaal volgelopen met mensen. Wat direct opvalt is dat er veel mensen zijn die groot zijn geworden op de muziek van The Doors. De opkomst belooft veel.

Podium wellicht iets te groot voor The Doors in Concert

De tuin naast de Grote Kerk is massaal volgelopen met mensen. Wat direct opvalt is dat er veel mensen zijn die groot zijn geworden op de muziek van The Doors. De opkomst belooft veel. De kleding, de instrumenten, alles doet denken aan The Doors. De zanger lijkt zelfs een beetje op Jim Morrison en de gitarist speelt net als de echte Doors alles zonder plectrum. Het eerste nummer wordt rustig ingezet, en muzikaal enorm goed uitgevoerd. Eigenlijk worden alle nummers muzikaal prima neergezet. Alle bekende hits worden uiteraard gespeeld, maar naarmate de show vordert mist er toch iets. Er zit zo weinig energie in de act. De muziek klinkt perfect, maar de zogezegde Jim Morrison is de enige die zich een beetje laat gaan in de muziek. Oké, deze band zal niet stijf staan van de drugs, maar als je zulke waanzinnige muziek mag en kan spelen, voor zo’n groot publiek nog wel, dan mag er best een beetje gedanst worden op het podium.
Kort samengevat: The Doors in Concert neemt het publiek mee op een reis terug in de tijd naar de echte Doors, maar ze mogen best nog wat doen aan hun statige manier van performen.