Onderonsje voor Corbelijn, Goodwin Sands en The Faint Lights in Exit Onderonsje voor Corbelijn, Goodwin Sands en The Faint Lights in Exit

Drie bands brengen ingetogen akoestische songs

, Tekst: Robert Zwamborn

Onderonsje voor Corbelijn, Goodwin Sands en The Faint Lights in Exit

Drie bands brengen ingetogen akoestische songs

Tekst: Robert Zwamborn ,

Het was een intieme avond in Exit op 18 maart. Niet alleen door de ingetogen, akoestische songs die door het drietal bands werden voorgedragen maar te meer omdat het publiek schitterde door afwezigheid. Toch wisten de drie optredende bands er een prima muzikale avond van te maken.

Drie bands brengen ingetogen akoestische songs

Het was een intieme avond in Exit op 18 maart. Niet alleen door de ingetogen, akoestische songs die door het drietal bands werden voorgedragen maar te meer omdat het publiek schitterde door afwezigheid. Het merendeel van de aanwezigen bestond dan ook uit de bands, het barpersoneel en de geluidsman. De grootste uitdaging van de bands deze avond was nog om het barpersoneel stil te krijgen, dat luidruchtig een nieuwe medewerker biertjes leerde tappen.

The Faint Lights mocht het spits afbijten. Deze 4-koppige band, bestaande uit een zanger, twee (akoestische) gitaristen en een bassist zette de toon voor de avond met melancholische en harmonieuze songs, met onderwerpen variërend van een zeeman met een anker-tattoo tot het verliezen van je teddybeer. Het is duidelijk dat het bij The Faint Lights puur om de muziek gaat. Contact met het publiek werd niet gezocht en het optreden had dan ook wat weg van een veredelde repetitie. De muziek wordt voornamelijk gedragen door de stem van de zanger, die doet denken aan een kruising tussen Ed Kowalzcyk (ex-zanger van Live) en Simply Red. De muziek zit aardig in elkaar, maar het ontbreekt de band aan variatie.

Het Delftse Corbelijn deed naar eigen zeggen één van hun eerste optredens, en trad aan met slechts een zanger en gitarist. Het duo slaagde er aardig in de songs, met overwegend zware thema’s (drugs, verbroken liefdes) over te brengen. Tussen de nummers door ging de aandacht met name uit naar de gitarist, die zijn gitaar maar niet gestemd leek te krijgen en voor een komisch moment zorgde door een nummer met een compleet verkeerd akkoord in te zetten. Al met al leek het duo zich wel te vermaken en zette het een degelijk, zij het beetje onwennig optreden neer.

De avond werd afgesloten door Goodwin Sands, dat voor de gelegenheid uit de Domstad was overgekomen. Dit viertal had het grootste scala aan instrumenten meegenomen: een cello, gitaar, bas, mandoline, xylofoon en cajón. Na wat kleine opstartprobleempjes (ook de cellist had moeite zijn instrument zuiver te stemmen) zette ook deze band een leuk optreden neer. Met name de bassist toonde zijn veelzijdigheid door de basgitaar, mandoline en cajón te bespelen. De heldere en zuivere stem van de zangeres was ook zeer aangenaam om naar te luisteren en paste goed bij de ingetogen folkmuziek van de band.

Nadat de zangeres van Goodwin Sands iedereen had bedankt voor de aanwezigheid was de avond ten einde. Een rustig avondje in Exit dus, met een onderonsje voor The Faint Lights, Corbelijn en Goodwin Sands.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam