Stilettos en Cola Freaks Stilettos en Cola Freaks

Veelbelovende Garage bands in Exit

, Tekst: Niels van Beers, Foto's: Ricki van der Tas

Stilettos en Cola Freaks

Veelbelovende Garage bands in Exit

Tekst: Niels van Beers, Foto's: Ricki van der Tas ,

De Exit blijft qua programmering verbazen. Zo staan er vanavond twee zeer goede garagepunk bands op het podium waarvan er één straks zelfs op Roskilde festival staat. Aangezien ik een niet bescheiden liefhebber ben van dit genre kon ik het niet laten me weer eens richting de Exit te begeven…

Veelbelovende Garage bands in Exit

 

De Stiletto’s rammelen en vlammen voor een halfgevulde Exit. Hun uptempo rock’n’roll lijkt plaats te hebben gemaakt voor meer pop en dat resulteert in tweestemmige zang, powerpop breakjes en nummers met meer afwisseling. Daarmee zijn de Stilettos niet meer het vuige garagerock bandje van pakweg 5 jaar geleden, toen ze nog op het Rotterdamse label Stardumb Records een plaat uitbrachten. Hoewel ze nog steeds met de minimale middelen zang, gitaar & drums het maximale eruit halen. We horen veel nieuw materiaal van hun aankomende CD: “Fuck it, Rock it” die uit gaat komen op het label Tocado Records.
 
De enigszins vertraagde Cola Freaks bouwen om en ineens staan er zes Denen op het podium. Vanaf tel één is duidelijk dat we hier te maken hebben met een geroutineerde en knetter strakke band. Ik moet toegeven dat elk nummer rechtstreeks van Jay Reatard’s succesalbum “Blood Visions” afkomstig had kunnen zijn. Beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar zeggen. De zes wilde Denen van Cola Freaks bewijzen wat een overdosis caffeine bevattende frisdrank met je doet. Je wordt er psychotisch van, getuige de geflipt ogende zanger/ frontman.
Cola Freaks staan straks op het grote Roskilde festival. Maar ze hebben toch maar weer mooi in ons eigen Exitje bewezen dat ze een rete strakke new-wave garagepunk band zijn waar we straks misschien nog wel heel veel van gaan horen.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam