'Start a war!' - Discharger laat de Exit ontploffen 'Start a war!' - Discharger laat de Exit ontploffen

Streetcore festival in de Exit

, Tekst: Eelco Schippers

'Start a war!' - Discharger laat de Exit ontploffen

Streetcore festival in de Exit

Tekst: Eelco Schippers ,

De drie bands Vicious Outlaw, The Strangers en Discharger brengen in de Exit rauwe, vette rock. Vooral Discharger weet het publiek in Exit mee te krijgen en er wordt dan ook keihard meegebruld.

Streetcore festival in de Exit

Vrijdagavond 24 juli begint in de Exit met 3 heren en een dame die zonder veel poespas het podium op stappen,
melden dat zij Vicious Outlaw zijn en zeggen dat ze zich zullen voorstellen in hun openingsnummer. En dat doet
de band prima! Ze spelen een lekkere mix van rauwe straatrock en rock 'n roll, die prima aanslaat bij het publiek: Zanger Tijmen krijgt tijdens een nummer niet voor niets een borrel uit het publiek aangeboden!

Vervolgens betreden de The Strangers uit Rotterdam de bühne. De bandleden trakteren de Exit op een fijn potje old school psychobilly rock, inclusief de karakteristieke kuif, Dr Martens schoenen en songteksten over verdorven seks en horror. Muzikaal zit het allemaal goed in elkaar, alleen de zanger heeft wat moeite om mee te komen qua stemtoonhoogte en volume. Nadat er wat technische mankementen zijn verholpen verbetert dat iets, maar een toegewijde muziekliefhebber in het publiek beveelt de zanger aan volgende keer voor het betreden van het podium even snel een pakje zware shag te roken en een halve fles whisky te drinken. Of dat zal helpen?

Op het moment dat het Amersfoortse Discharger begint te spelen is het direct duidelijk dat de meeste mensen voor deze band komen. Vanaf de eerste tonen ontstaat er direct een grote, harde en fanatieke pit die er gedurende de hele show zal blijven. De band begint met drie songs van het meest recente album 'The Sword Of Our Ancestors', waaronder de hit 'Start a war' waarvan de band zelfs een clip opnam. De setlist blijkt in het vervolg van de show een prima mix te zijn van ouder werk en nieuwere nummers en dat zorgt voor een gevarieerde avond. Discharger heeft zich namelijk ontwikkeld van een oi!/streetcore band op de eerste albums tot een soort patriottistische battlefield-rockgroep. Daardoor heeft de band een geheel eigen en uniek geluid, en deze mix van stijlen doet het ook live zeer goed. Zanger Tim Steinfort -die klinkt als een melodieuze versie van Joost de Graaf (Disciplin)- is als gebruikelijk zeer goed bij stem, de fans gaan uit hun dak en brullen mee met 'Pride of the working man', 'Get pissed tonight' en 'Skinhead'. Al met al een hoogstaande show en men kan als conclusie trekken dat Discharger alles in zich heeft om in de toekomst de cultstatus te verwerven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam