Tips van de week

3voor12Rotterdam beveelt aan

Redactie 3voor12 Rotterdam ,

Deze week heeft de redactie van 3voor12Rotterdam de leukste concerten en evenementen voor je geselecteerd.

3voor12Rotterdam beveelt aan

ROOM ELEVEN
Room Eleven gaat het theater in! De première zal plaatsvinden in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. De band heeft inmiddels een goed ontvangen tweede album 'Mmm Gumbo?' uitgebracht. In de aanstekelijke songs worden jazz, funk, pop, blues en folk moeiteloos gecombineerd. Room Eleven stond al op verschillende festivals en nu zijn dus de Nederlandse theaters aan de beurt.
Woensdag 21 januari Oude Luxor Theater

 

GIOVANCA
Vorig jaar verscheen het album “Subway Silence” van Giovanca. Live maakt deze dame ook indruk, waaronder afgelopen weekend op Noorderslag. Met haar soulvolle popnummers en sprankelende verschijning weet ze het publiek te raken.
Donderdag 22 januari Rotown

 

HEARTBREAKERS & ASS SHAKERS
De jaarlijkse verzamel-cd ‘Heartbreakers & Ass Shakers’ komt weer uit. Net als vorig jaar is er weer gekozen voor een ‘Best of Zuid-Holland’ opzet, waarin acts in allerlei verschillende stijlen een goede doorsnede van het aanbod in Zuid-Holland geven. Op vrijdag 23 januari is de releaseparty van ‘Heartbreakers & Ass Shakers Part III in de Watt te Rotterdam. In zowel de basement als het café treedt een selectie van de bands van de cd live op. De acts die komen spelen zijn: Anderson, Junior Eats Alone, Kingfisher Sky, Long Conversations And The Closet Orchestra, Atombox, Stud Muffins, The Excitors, Tokyo-A-Gogo! en Vixy. Bezoekers van de releaseparty krijgen bij betaling van de entree de cd gratis.
Vrijdag 23 januari WATT

 

LOVVERS & THE MOI NON PLUS
De uit Nottingham afkomstige Lovvers maken gruizige, rauwe garage- en noiserock. Het debuutalbum 'Think'  vliegt als een wervelwind in dertien minuten voorbij. De band heeft inmiddels een aardige livereputatie opgebouwd. Dit geldt ook voor The Moi Non Plus die met hun noiserock moeiteloos de zaal in beweging zal krijgen.
Zaterdag 24 januari Rotown

 

 

SPEKTR
Spektr is afkomstig uit Denemarken en het album ‘B/w vs. Technicolour’ is inmiddels uit. De gitarist van deze band is ook wel bekend van The Raveonettes. De muziek van deze band is geïnspireerd op soundtracks van Ennio Morricone, Henri Mancini en Lalo Schifrin ofwel actie- en sciencefictionfilms uit de jaren ’60 en ’70. Deze soundtracks worden genadeloos en schaamteloos ontleed en in een easytune/surfjasje gehesen met een spannend resultaat.
Zondag 25 januari Exit