The Polar Exploration Ship en Tjolk in Pijnacker (+ win tickets!) The Polar Exploration Ship en Tjolk in Pijnacker (+ win tickets!)

, Redactie 3voor12Rotterdam

The Polar Exploration Ship en Tjolk in Pijnacker (+ win tickets!)

Redactie 3voor12Rotterdam ,

Op zaterdag 7 februari vindt in OJC de Trucker in Pijnacker een uniek dubbelconcert plaats van de gerenommeerde Haagse band The Polar Exploration Ship en de reunie van de band Tjolk, die na een aantal jaren ‘sabbatical’ weer helemaal terug zijn op het rockfront.

3voor12 Rotterdam geeft tickets weg!

Op zaterdag 7 februari vindt in OJC de Trucker in Pijnacker een uniek dubbelconcert plaats van de gerenommeerde Haagse band The Polar Exploration Ship en de reünie van de band Tjolk, die na een aantal jaren ‘sabbatical’ weer helemaal terug zijn op het rockfront.

The Polar Exploration Ship wordt de komende jaren misschien wel dé band van Den Haag.  Zij combineren de stomende jaren '70 rock met de alternatieve sound van de jaren '90. De podiumpresentatie kan het beste omschreven worden als maximum roch 'n' roll. De heren worden geïnspireerd door bands als Sonic Youth, The Allman Brothers Band, Motorpsycho, Yes en Dinosaur Jr. De band bestaat uit ex-leden van Incense, Kinkster en Burma Shave. Zij speelden al op de Koninginnenach, De Beschaving, Metropolis, in Ahoy als support van de Golden Earring en gaven een optreden voor radio 3 bij het programma Club Lek. Onlangs tekende men een platen deal met V2 (het label van The White Stripes en Blood Red Shoes) en een publishing deal met Chrysalis! Begin maart zal de debuutplaat van the Polar Exploration Ship 'The White Hour'  na vier jaar het daglicht zien. The Polar Exploration Ship, met uitsluitend gerenommeerde muzikanten in hun gelederen, bestaat uit zanger/gitarist Selwyn Slop (ex-Incense), organist Peter van der Meer (ex-Mashed Potatoes), bassist Mark Bubberman (ex-Kinkster), gitarist Gijsbert Diteweg (ex-Venus Flytrap) en misschien wel de beste Haagse drummer Lennart Bess (ex-Burma Shave), die ook banjo en pedal steel speelt.

Als speciale gasten zal de band Tjolk aantreden, die na een radiostilte van een aantal jaar weer bij elkaar is. Het Zuid-Hollandse Tjolk, met Pijnackernaar Ge Ras als bassist, speelt een eigen repertoire van stevige rock met een pop/metal randje. Aangevuld met een aantal covers. Tjolk probeert zoveel mogelijk platgetreden muzikale paden te ontwijken, maar schuwt hergebruik van bestaande dingen niet. De muziek is voorzien van een flinke dosis energie, sterke melodieën en interessante muzikale ideeën. De diverse muzikale invloeden van de bandleden zorgen voor een moeilijk definieerbare mengelmoes van pop, rock- en metalinvloeden. Inspiratiebronnen zijn Metallica, Faith No More, The Beatles, Pink Floyd, Muse, Megadeth, Dream Theater, Masters of Reality, Kula Shaker, The Who, Porcupine Tree, Tea Party, Queens of the Stone Age en vele anderen. Zodra Tjolk op het podium staat, straalt het speelplezier er van af.

Wil jij tickets winnen? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar prijsvraag3voor12@gmail.com met daarin je naam en adresgegevens en als onderwerp Polar Exploration Ship

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam