Hollandse Nieuwe Yoshimi zit met zijn opa in een band Hollandse Nieuwe Yoshimi zit met zijn opa in een band

Ook met zijn broer, maar hij is geen muzikant

, Erik Zwennes

Hollandse Nieuwe Yoshimi zit met zijn opa in een band

Ook met zijn broer, maar hij is geen muzikant

Erik Zwennes ,

Deze week is de Rotterdamse eenmansband Yoshimi Hollandse Nieuwe. Live neemt Niek wel mensen mee. Zo zijn daar zijn opa en broer, maar ook een drummer die je niet Dennis mag noemen.

Ook met zijn broer, maar hij is geen muzikant

WIE OF WAT IS YOSHIMI?
“Technisch gezien is Yoshimi een Japanse meisjesnaam. Ik had besloten het uiteindelijk te gebruiken voor alles wat ik thuis doe. Ik heb een verzameling instrumenten die ik niet eens allemaal goed kan bespelen, die neem ik één voor één op. Hier maak ik liedjes van die ik dan weer remix. De hoesjes maak ik ook zelf. Ik doe het eigenlijk allemaal in mijn eentje.”

“Toen ik klein was,een jaar of acht, speelde ik al cello. Dat was mijn eigen keus. Ik deed een project waarbij ik ieder instrument een week mee mocht nemen en uitproberen. Ik verkoos de cello en ik vond het nog leuk ook. Maar het instrument staat niet op het album.”

“Live ben ik weer een band. Mijn opa Louis speelt gitaar, mijn broer Ruud keyboard. Ik heb ook een getatoeëerde drummer, hij heet Dennis, maar wil /D (Zeg: ‘slash dee’) genoemd worden. Hij heeft heel dronken op Sziget ‘/D’ laten tatoeëren. Nu is het dan maar zijn geuzennaam. Soms hebben we ook strijkers, blazer en een meisje dat bas speelt.”

3VOOR12OORDEEL:
‘GRAPPIG, YOSHIMI DAAGT ZICHZELF UIT OM ZOVEEL MOGELIJK VERSCHILLENDE INSTRUMENTEN, STEMMETJES EN GELUIDJES IN EEN COMPUTER TE STOPPEN. MAAR HET LIJKT BIJNA OF DIE COMPUTER NIET ZIJN BESTE VRIEND IS.’

“Dat klopt wel. Computers zijn altijd trager dan je zou willen. Eerst neem je het op, maar dan moet je ook nog een jaar mixen. Mede daarom live zonder pc.“

KEUZES:
 
MILKSHAKE OF PIZZA?
“Milkshakes! Want die zijn zoeter en vegetarisch. Ik heb wel eens een afspraakje gehad in een pizzeria, maar nam dan wel alleen een milkshake.”

ALLEEN OF SAMEN?
“Lastig, maar toch alleen. Ik maak de muziek alleen. Mijn broer is bijvoorbeeld geen muzikant. Ik leer hem welke toetsen hij in moet drukken op het keyboard.”

VINYL OF CD?
“Vinyl. Er zijn altijd wel een paar gekken die het leuk vinden.”

WAT IS JULLIE EERSTVOLGENDE OPTREDEN EN WAAROM MOETEN WE YOSHIMI LIVE GAAN ZIEN?
“Het is de bedoeling dat ik nog veel ga spelen, maar de eerstvolgende show is nog niet helemaal bekend. Het is gezellig, spontaan en enthousiast. Komt allen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam