Sven Hammond Soul straalt puur speelplezier uit op jazzpodium Rotterdam Sven Hammond Soul straalt puur speelplezier uit op jazzpodium Rotterdam

De band mag zichzelf één van de beste jazzacts noemen

, Tekst: Willemijn de Koning Foto's: Donna van der Beek

Sven Hammond Soul straalt puur speelplezier uit op jazzpodium Rotterdam

De band mag zichzelf één van de beste jazzacts noemen

Tekst: Willemijn de Koning Foto's: Donna van der Beek ,

Bij deze Haagse formatie gaat het om puur plezier. En dat was te horen. Zoals Sven ons vertelde: ‘Wij maken muziek om op te dansen.’ Deze avond werd het geen dansfestijn, maar wel een hoogstaand jazzfeest.

De band mag zichzelf één van de beste jazzacts noemen

Bij deze Haagse formatie gaat het om puur plezier. En dat was te horen. Zoals Sven ons vertelde: ‘Wij maken muziek om op te dansen.’

Het dansen kwam er niet zo van. Het publiek bewoog wat heen en weer, maar een echt dansfestijn is er helaas niet losgebarsten. Terwijl deze jazz- en soulsensatie toch zeker wel weet hoe je goede muziek maakt.

Sven Figee is in 2006 begonnen met deze zeer goede formatie. Hij stond al bekend als begeleider van bijvoorbeeld Anouk en Di-rect, maar heeft toen al bevestigde namen zoals Joost Kroon (drum), Glenn Gaddum (bas) en Tim Eijmaal (gitaar) erbij gehaald om de Sven Hammond Soul te vormen.

Je ziet deze avond duidelijk dat Sven de drijfveer is van deze sensatie. Hij haalt werkelijk alles uit het Hammond orgel en probeert ook de drummer, bassist en gitarist mee te nemen. Joost krijgt hij inderdaad mee; ook hij zwaait voor de sier met zijn stokjes en speelt een goed staaltje muziek weg. De bassist en de gitarist blijven er helaas wat troosteloos bij staan.

Sven zoekt leuk contact met het publiek en vertelt over de nieuwe plaat die uit komt. Het repertoire komt deze avond vertrouwd over. 
Sven Hammond Soul heeft zich deze avond gekwalificeerd als de beste act van het jazzpodium Rotterdam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam