Bijna erotische interactie tussen Pete Philly en het publiek in Watt Bijna erotische interactie tussen Pete Philly en het publiek in Watt

Elegant, energievol en creatief

, Marijn Donkers,

Bijna erotische interactie tussen Pete Philly en het publiek in Watt

Elegant, energievol en creatief

Marijn Donkers, ,

De eerste show van de Europese tour van Pete Philly & Perquisite. Dat beloofde wat. Een uitverkocht concert, een roodkleurige zonsondergang en geen rij bij de ingang van Watt op 10 oktober van dit jaar. De heren gaven een twee uur durende show, en konden vanaf de opening rekenen op een uitzinnig publiek bestaande uit veel verliefde jongedames en liefhebbers.

Elegant, energievol en creatief

Pete Philly & Perquisite maken hiphop met invloeden vanuit de jazz, broken beats en klassieke muziek. Het duo begon hun muzikale samenwerking in 2004 die uitmondde in het debuutalbum ‘Mindstate’ uit 2005 dat lovend werd ontvangen door de pers. Met onder andere een Essent Award en een Zilveren Harp in de broekzak wordt het album ook nog eens genomineerd voor een Edison Award, iets wat bijdraagt aan hun internationale status. Het laatste album ‘Mystery Repeats’ (uit 2007) waarin geëxperimenteerd wordt met stijlen als flamenco, samba en Afro beat was de aanleiding voor de nieuwe Europese tour Het album is met een eerdere clubtour goed door het Nederlandse publiek ontvangen, wat de aanleiding is geweest om een Europese tour te organiseren. Na vorig seizoen in Waterfront en op North Sea Jazz te hebben gespeeld was het nu de beurt aan club Watt... Het concert was een strak totaalbeeld, waarin afwisseling en een scherpe spanningsboog het publiek vasthielden. Pete Philly & Perquisite werden begeleid door een band bestaande uit een blazer, bassist, DJ en pianist die de nummers persoonlijke kleuring gaven. Het podium had achterin een verhoging waarop de DJ, Perquisite en de pianist gestationeerd waren, wat Pete Philly de ruimte bood om gebruik te maken van het gehele podium. De band had zijn eigen lichttechnicus meegenomen, die het licht mooi afstemde en timede op de nummers die deze avond passeerden. Helaas ging het volume in de zaal met de tijd steeds luider, wat enorm afbreuk deed aan de kwaliteit van de gehele show. Pete Philly was hoorbaar vocaaltechnisch voorbereid voor de twee uur durende show, maar het afwisselen tussen rappen en zingen is erg zwaar. Tijdens het nummer ‘Balance’ ,waarin GMB een gastoptreden gaf, brak het niveau op wat leidde tot een vals klinkend einde. De interactie tussen het publiek en Pete Philly was bijna erotisch van aard, zo gingen de dames in de zaal behoorlijk te keer toen hij het podium samen met Perquisite betrad. Hij speelde daar elegant op in. Het stel is in staat om een breed publiek aan zich te binden doordat de muziek toegankelijk is, energievol en creatief verschillende stijlen mixt. Het publiek in Watt bestond dan ook uit mensen tussen de 16 en 50 jaar oud. Pete Philly gaf meerdere malen aan hoe geweldig hij het vond om zo warm door Rotterdam te worden ontvangen. De stad die zo’n enorme invloed heeft op de hiphop in Nederland. Het concert werd afgesloten met de hitsingle gelijknamig aan het album ‘Mystery Repeats’. Pete Philly & Perquisite hebben met dit concert ruimschoots bewezen zeer professionele muzikanten te zijn, die in staat zijn om een strakke energieke show neer te zetten. Als we de reactie van het Rotterdamse publiek als meetlat kunnen gebruiken, is te verwachten dat deze Europese Tour ook een daverend succes wordt.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam