Popsector Rotterdam profiteert van goedgekeurd cultuurplan Popsector Rotterdam profiteert van goedgekeurd cultuurplan

Metropolis voor komende vier jaar veilig gesteld

, Fiona Fortuin

Popsector Rotterdam profiteert van goedgekeurd cultuurplan

Metropolis voor komende vier jaar veilig gesteld

Fiona Fortuin ,

De Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag zijn akkoord gegeven aan het cultuurplan 2009-2012, opgesteld door wethouder Rik Grashoff. De meeste instellingen in de popsector profiteren van de 10 miljoen extra die beschikbaar is gesteld.

Metropolis voor komende vier jaar veilig gesteld

Rotterdam zal de komende vier jaar 88,5 miljoen euro verdelen over verschillende culturele instellingen. De Rotterdamse gemeenteraad ging gisteren akkoord met het cultuurplan 2009-2012 dat in september door wethouder Rik Grashoff is samengesteld. Van de tien miljoen die hij extra beschikbaar stelt, profiteert de popsector aanzienlijk.

Zo ontvangt Baroeg voor het eerst subsidie. Met 257.500 euro krijgt het podium meer dan geadviseerd. WORM krijgt 412.500 in plaats van 250.000 euro en Motel Mozaique ontvangt 412.500.

Ook Live at Nighttown/What’s Live, verantwoordelijk voor de programmering van WATT, krijgt meer dan was voorgesteld door de adviescommissie RRKC. De subsidie is vastgesteld op 509.000 euro. Dat is minder dan het gevraagde bedrag van 660.000 euro, maar altijd nog een stuk meer dan het aanbevolen 380.000. Voorzitter Dick Pakkert van Live at Nighttown/What’s Live laat weten tevreden te zijn, maar heeft zijn hoofd ergens anders zitten: bij de besprekingen over een eventuele fusie tussen Live at Nighttown en Waterfront. Pakkert: “Samen met het geld dat Waterfront krijgt, zouden we samen een heel eind komen. In die zin ben ik blij met wat we krijgen, het is een opening naar de toekomst. Maar de fusie is nu onze eerste prioriteit. Gaat dit niet door, dan stoppen we met de stichting. Het is nu of nooit.”

Naast gesprekken met de gemeente over een mogelijke fusie, wordt momenteel ook onderzoek gedaan naar de financiële situatie van Waterfront. De gemeente is voor de continuering van het podium, maar omdat de uitkomst van het onderzoek nog niet bekend is, wordt het vrijgegeven bedrag van 605.500 euro voorlopig gereserveerd.

Ook gratis festival Metropolis ziet een positief saldo op zijn rekening verschijnen. De organisatie voelde zich genoodzaakt zich te beraden over de toekomst, mocht zij geen geld krijgen. Jasper Scholte van organisatiebureau JMR: “We zijn heel blij dat we voor de komende vier jaar veilig zitten. Met het geld willen we ons merk versterken, meer aandacht aan de aankleding besteden en het programmabudget vergroten. En doordat de basis nu stevig is, hopen we interessante sponsoren te kunnen trekken.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam