Nighttown zoekt opening in klimaatpotje Nighttown zoekt opening in klimaatpotje

Ondernemer Aryan Tieleman: “Dit is de belangrijkste week”

Nighttown zoekt opening in klimaatpotje

Ondernemer Aryan Tieleman: “Dit is de belangrijkste week”

‘Nighttown gaat weer open’ kopt de website van het AD. De horecabroers Tieleman redden het podium en maken Ted Langenbach creatief-directeur. “Zover is het nog lang niet,” vertelt Aryan Tieleman aan 3VOOR12. “We moeten nog overleggen met de betrokken wethouders en daar hangt alles van af, maar ik ben heel positief.” De crux: Nighttown wordt een duurzaam podium en ontvangt geld uit een klimaatpotje.

Ondernemer Aryan Tieleman: “Dit is de belangrijkste week”

Dit weekeinde verscheen op de website van het AD de kop ‘Nighttown gaat weer open’. Maar zover is het nog lang niet, zegt horecaondernemer Aryan Tieleman. Het plan is dat hij met zijn broer het noodlijdende Nighttown overneemt en dat Ted Langenbach creatief-directeur wordt. De broers willen van Nighttown een energievriendelijk poppodium maken waar het bewegen van de dansvloer wordt gebruikt om energie op te wekken. Voor het duurzaam maken van het hele gebouw willen de ondernemers aanspraak maken op een ‘klimaatpotje’.

De gemeente was eerder in gesprek met meerdere horecaondernemers over Nighttown. De plannen van Ronald Molendijk, samen met Grolsch, vielen af. Ook Dick Pakkert van Rotown haakte voortijdig af. En dus bleef voor de gemeente het plan van de broers Tieleman over. Ineke Barendregt, van de gemeente Rotterdam over de partners: “Het bedrijf van Tieleman is financieel solide.” 

Tieleman kiest dus voor Langenbach als creatief-directeur: “Hij is het boegbeeld van het Rotterdamse uitgaansleven en een icoon van de stad. Maar hij kan het natuurlijk niet alleen. Michiel Smit is nu interim van de stichting Live At Nighttown. Hij gaat mogelijk de nieuwbouw begeleiden, waardoor Harry Hamelink misschien directeur van LAN wordt.”   

Vooral veel onduidelijkheid dus. Want zelfs de naam Nighttown is niet meer heilig. Eerder nam bierbrouwer Heineken die naam over. “Maar misschien gaan wij wel zonder ze verder en verdwijnt de naam Nighttown.“ Ook het geld van de gemeente is nog een onzekere factor. De mogelijkheid om aanspraak te maken op geld uit het klimaatpotje lijkt in ieder geval een zet van twee slimme ondernemers. Tieleman: “Het is ook slim, maar wij dragen het milieu natuurlijk echt een warm hart toe. We moeten sowieso het pand verbouwen. Dan kun je dat natuurlijk beter op een duurzame manier doen.”

Morgen praten de Tieleman broers met de belangrijkste betrokkene: de gemeente Rotterdam. “Op het ogenblik is alles nog prematuur. De wethouders van Cultuur en Economie beslissen over dat potje. Als zij dat geld niet toezeggen, besluiten wij misschien om toch niet in Nighttown te stappen. Ik begrijp dat Nighttown belangrijk voor de gemeente is en dus is dit een belangrijke week. Het gaat in ieder geval de goede kant op. Ik ben positief.”     

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam