Bands stoppen tijdelijk met optreden na incident Baroeg Bands stoppen tijdelijk met optreden na incident Baroeg

Deef: "Wij willen dat iedereen weer bij zinnen komt."

Bands stoppen tijdelijk met optreden na incident Baroeg

Deef: "Wij willen dat iedereen weer bij zinnen komt."

Twee Rotterdamse punkbands treden voorlopig niet op. Die Nakse Bananen en Blok 1A hebben de gitaren neergelegd, na de dood van een bezoeker van een punkconcert in de Rotterdamse Baroeg op 2 juni. Ze willen een bezinningspauze. Disturbance, waarvan twee leden in de organisatie van het concert zaten, speelt wel, maar voorlopig niet in Rotterdam en omstreken.

Deef: "Wij willen dat iedereen weer bij zinnen komt."

Verschillende bands uit de Rotterdamse punkscene leggen de gitaren voorlopig neer, nadat op 2 juni een bezoeker van Night of the Punks werd doodgeslagen.

Die Nakse Bananen en Blok 1A, twee bands uit de Rotterdamse punkscene, treden voorlopig niet op. Dat hebben de bandleden besloten na aanleiding van de dood van een bezoeker van Night of the Punks. De 24-jarige Pool Michal Karlowicz werd na afloop van het concert, dat 2 juni plaatshad in Baroeg, doodgeslagen.

Die Nakse Bananen en Blok 1A speelden de bewuste avond niet zelf, maar zijn vaste bezoekers van de Rotterdamse zaal. Ze repeteren er, spelen er en kijken er graag andere bandjes. “Dat alles is nu ineens zo vreemd geworden. Baroeg is de tent voor de leuke punkshowtjes”, zegt Deef de Kanarie, drummer van Blok 1A en zanger van Die Nakse Bananen. “Wij voelen ons er erg mee verbonden. Als er dan zoiets gebeurt, knakt er iets.”

Vandaar dat de bands hebben besloten tot een bezinningspauze. Deef: “We willen niet wijken voor geweld, we willen wel dat iedereen weer bij zinnen komt. Dat iedereen weer gewoon doet en dat we weer van punkavonden kunnen genieten.” Eind juni beraden de bands zich opnieuw, ze hebben ieder twee geplande concerten afgezegd. “We hebben nu niet zoveel zin om te spelen.”

De enige Nederlandse band die wel speelde op de bewuste avond, Antidote (Amsterdam), heeft samen met het Rotterdamse Disturbance, waarvan twee leden in de organisatie van Night of the Punks zaten, een boodschap opgesteld. Die is te lezen op de sites van beide bands. “Bands, maar ook organisaties, zaaleigenaren en het publiek moeten samen duidelijk maken dat er op onze concerten geen plaats is voor intimidatie en geweld. Mensen die daar op uit zijn, zijn niet welkom op onze concerten.”

Disturbance speelt wel, maar voorlopig niet in Rotterdam en omstreken. Antidote lijkt geen concerten te hebben afgezegd. Bassist/zanger Arne refereert naar het statement op de website: “Er staat nergens dat we niet spelen, wat we wel willen zeggen hebben we geschreven. Ik heb niet zoveel behoefte om dit nog uitvoerig met buitenstaanders te bespreken.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam