FFWD Dance Parade schrapt het afterfestival

Organisator Henk Witteveen: "We gaan van we wagens de helden maken"

De Rotterdamse FFWD Dance Parade schrapt dit jaar het festival dat steevast na afloop van de optocht plaatsvond. "We willen de parade niet laten ondersneeuwen," zegt organisator Henk Witteveen. En dus moet de parade dwars door de stad een evenement worden waarbij 'de wagens de helden zijn'. Dat het afterfestival geen doorslaand succes was, speelt ook mee bij deze beslissing.

Organisator Henk Witteveen: "We gaan van we wagens de helden maken"

Ook in 2007 zal er in Rotterdam weer een FFWD Dance Parade plaatsvinden. Maar in tegenstelling tot voorgaande edities wordt er dit jaar niet afgesloten met een groots festival waar onafhankelijke organisaties zich kunnen presenteren. Organisator Henk Witteveen van de Dance Parade vindt dat de optocht, die dwars door de stad leidt, ondersneeuwde door het festival: “De wagens moeten weer de helden worden.”

Afgelopen jaar heeft Witteveen goed gekeken naar de laatste editie van de FFWD Dance Parade: “De parade sneeuwde onder. Soms waren we meer met de organisatie van het festival bezig dan met de parade. Het festival moest om 23.00 uur afgelopen zijn en dus begonnen we met de parade al om elf uur ’s ochtends, zodat de stoet op tijd bij het festivalterrein zou zijn.” En dat vond Witteveen ongepast voor een evenement dat juist het nachtleven moet promoten. “We gaan nu de parade opkrikken door langer in de stad te blijven, zodat deze om 21.00 uur is afgelopen. Mensen kunnen daarna zelf kiezen naar welke club ze gaan. We proberen echt een brug naar de clubs te slaan.”

Een goede manier om dat te doen, is door internationale dj’s op de wagens mee te nemen voor een korte set. “Bezoekers kunnen er dan voor kiezen om ’s avonds naar een club te gaan om een hele set van die persoon te horen.” Bang dat er na afloop illegale feestjes op de wagens worden gehouden, is Witteveen niet: “Daar zorgen wij wel voor. We willen niet onze vergunning kwijtraken.”

Witteveen wil ook nog wel even terugkomen op het ‘blote borsten incident’ met het CDA en de ChristenUnie: “We hebben inmiddels met elkaar gesproken en we liggen niet ver uit elkaar. Zij reageerden op een incident van twee jaar terug. Afgelopen jaar hadden we de betreffende organisator al gevraagd om hun dansers een bikinitopje te laten aantrekken.” Tot slot heeft Witteveen nog een primeur over zijn nieuwe politieke vrienden: “We gaan misschien binnenkort wel een feest met het CDA en de ChristenUnie doen.”

Luister naar het hele interview met Henk Witteveen in Dubbel Check 24-1-2007