David ‘El’ Pino stemt tactisch tegen Balkenende David ‘El’ Pino stemt tactisch tegen Balkenende

“Ik schaam mij voor een slechte leider als Balkenende”

David ‘El’ Pino stemt tactisch tegen Balkenende

“Ik schaam mij voor een slechte leider als Balkenende”

David Pino van El Pino en The Volunteers heeft een zware week achter de rug. Hij speelde diverse shows in het kader van de Popronde en speelde op het feest ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van OOR. Dit jaar stemt de zanger/gitarist van de Rotterdamse americanaband tactisch: “Ik stem SP als die partij blijft groeien, want ik ben Balkenende helemaal zat.”

“Ik schaam mij voor een slechte leider als Balkenende”

3VOOR12 belt een rondje langs de artiesten op zoek naar goed stemadvies voor de Tweede Kamer-verkiezingen van aanstaande woensdag. Vandaag is de beurt aan David Pino van de Rotterdamse americanaband El Pino and The Volunteers. Iedere keer twijfelt hij tot het moment dat hij het stemhokje inloopt. “Maar dit jaar ga ik tactisch stemmen. Ik ben Balkenende zat.”

Pino vindt zichzelf slecht geïnformeerd en niet echt betrokken. “Dat komt omdat ik al vijf maanden geen televisie meer heb,” zegt hij. “Gevoelsmatig zou ik gewoon op de Partij voor de Dieren stemmen. Ik ben opgegroeid met een halve kinderboerderij aan dieren. Toen was ik een echte Moeder Theresa voor de dieren en nam van alles mee naar huis. Nu ben ik echt een stadsmens geworden.” Pino gaat zeker stemmen: “Dat doe ik altijd.”

De Partij van de Dieren was ook het advies van de stemwijzer aan de Rotterdammer. Toch stemt Pino niet op die partij, maar waarschijnlijk op de SP: “Dan moet die partij wel blijven groeien in de peilingen. Het een tactische keuze.” Dat Pino muzikant is, speelt niet mee in zijn stemgedrag: “Ik heb nog nooit een cent als muzikant gezien. Daarom verdiep ik mij niet in de standpunten van de partijen met betrekking tot cultuur.”

Onlangs was Pino op een bijeenkomst waar Wouter Bos sprak: “Ik vond hem indrukwekkend.” Toch is Pino niet te porren om muziek voor de partij te maken. “Enkele Volunteers zijn heel principieel en je koppelt zo toch je band aan een partij.”        
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam