Tweede editie Rotterdamse Popweek komt eraan

Een aaneenschakeling van pop gerelateerde activiteiten

Redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

Van 7 tot en met 16 november bundelt De Popunie een scala aan optredens en evenementen door heel Rotterdam heen waarbij het bestaande aanbod in de stad in de etalage wordt gezet. Het doel is om de stad te verlevendigen en om te laten zien dat er in en om Rotterdam veel meer te beleven is dan vaak wordt gedacht.

De Rotterdamse Popweek 2014 wordt georganiseerd door de Popunie en maakt onderdeel uit van de agenda van Rotterdam Festivals. Met goede muziek en uitgebreide promotie is het doel om een uithangbord voor de Rotterdamse popmuziek te creëren waar de artiesten, de locaties en de stad samen op een inspirerende wijze mee voor het voetlicht treden.


Op vrijdag 7 november gaat de Rotterdamse Popweek vlammend van start op verschillende locaties in de stad. Zo is er onder meer een optreden van The Kik in de Maassilo (officiële kick-off), staan de Hongaren van Tanksapda in Baroeg, organiseert Cloudhead Bookings een label night op de V11 en kan er tot in de late uurtjes worden gefeest bij de zesde editie van 300MPH in Factory010.

Naast optredens zijn er tijdens de Popweek ook diverse andere evenementen, zoals de Rotterdamse Popquiz (vrijdag 14 november) en de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam in LantarenVenster (zaterdag 15 november).


Tijdens de Rotterdamse Popweek spelen op 65 locaties ruim 160 bands/acts en het programma breidt nog steeds iedere dag uit. Hou daarom de speciaal in het leven geroepen website ´┐╝van de Popunie goed in de gaten!