Stamping Ground Kralingen blijkt slechte grap Stamping Ground Kralingen blijkt slechte grap

‘Festival’ adverteert met niet geboekte namen

, Tekst: Jeffrey Zweep

Stamping Ground Kralingen blijkt slechte grap

‘Festival’ adverteert met niet geboekte namen

Tekst: Jeffrey Zweep ,

Het lijkt wel een soort Goede Tijden Slechte Tijden-aflevering, de soap die zich rond Stamping Ground Kralingen afspeelt. Wel Lenny Kravitz, geen Lenny Kravitz, wel Paul Rodgers, geen Paul Rodgers.

Het geheel leek een hoax, want de festivalsite zag er wel heel treurig uit. Toen was daar ineens bericht van concertorganisator MOJO, die het volgende verklaarde: “Wij hebben gesproken met een vertegenwoordiger van Lenny Kravitz en begrepen dat hij in september niet in Nederland is en geen plannen heeft om naar Nederland af te reizen.” Was het dan echt een hoax, een slechte grap wellicht?

Niets van waar, verklaarde Paul van Schaik, de man achter Get Yer Rocks Off en de organisator van Kralingen Stamping Ground. In mailcontact met onze vrienden van FestivalInfo beweerde hij namelijk dat Lenny Kravitz weldegelijk komt. In een artikel van onze vrienden van NU.NL vertelde hij echter dat hij nog in onderhandeling is met de agent van Kravitz en dat de komst van de artiest inderdaad nog niet bevestigd is: “Zijn komst is nog onder voorbehoud, misschien staat dat niet duidelijk op de website”.

De naam van Lenny Kravitz stond zeker wel duidelijk op de website van de organisatie, alsmede de naam van de andere artiesten. Maar nergens stond ook maar één woord over het feit dat het programma onder voorbehoud is. De artiest was als headliner bekend gemaakt en de tickets waren ondertussen al te koop. Eén van de andere aangekondigde artiesten, Paul Rodgers, geeft overigens op 11 september een optreden in Oklahoma City, wat het voor hem wel een erg drukke dag zou maken.

Op 7 juli, de dag dat het definitieve programma bekend zou worden gemaakt, was de line-up op de website vervangen door “Met een fantastisch programma”. Maar Kravitz en Rogers waren toch al bekend gemaakt? Hoe zit dat nou? Dat vroegen wij ons ook af, waarop wij contact zochten met Wonderland Publishing, wat volgens de website achter Get Yer Rocks Off zit, maar zelfbenoemd ‘baron’ Paul van Schaik voelt zich blijkbaar niet genoodzaakt om antwoord te geven op onze vragen.

Naast dat we ons afvragen hoe het werkt om ‘onder voorbehoud je headliner aan te kondigen’, willen we vooral ook weten of het inderdaad waar is dat er zelfs geen vergunningen zijn aangevraagd en of er al mensen inderdaad kaartjes hebben gekocht. En zo ja, dan hopen we dat deze mensen hun geld terugkrijgen, want Lenny Kravitz en Paul Rodgers zullen ze niet zien.

Overigens valt er nu op de website van desbetreffende “organisatie” te lezen dat ze boos zijn op MOJO: “Het blijkt dat Mojo Concerts de enige partij is die Lenny Kravitz of Paul Rogers kan uitnodigen voor een concert. Wij hippies geloven in mensen en vinden instituten verdacht.” Wij vinden het echter raar dat een organisator onzin verkoopt, adverteert met niet geboekte artiesten en dit dan maar wegzet met het hippie-argument.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam