Plaatrecensie: Kid Harlequin - Wired

Duistere, industriële rock van Rotter-Amster-dammers

Tekst: Iris de Pree ,

Nadat Kid Harlequin in 2014 een EP uitbracht hebben ze niet stilgezeten. De band haalde de halve finale van de Grote prijs van Nederland, speelde in Groot-Britannië, Paradiso, Melkweg en Rotown. Sinds april ligt het debuutalbum van de Rotterdams/Amsterdamse band in de schappen.

Het album opent met het duistere 'War Inside My Head', wat de toon zet voor de rest van het album. Het trekt wel meteen de aandacht en laat wennen aan de donkere sound. 'Burn It Down' begint met veel gitaarspel en is een wat langzamer nummer. Bij titelsong 'Wired' schiet de band gelukkig wat versnellingen omhoog, waardoor je eigenlijk al niet stil kan blijven zitten.

Opvallend is de veelbesproken cover van David Bowie en Trent Reznor. 'I'm Afraid Of Americans' heeft de formatie uitstekend uitgevoerd. Ze hebben er hun eigen draai aangegeven, waardoor het een wat harder geluid krijgt. 'Drain All Your Colours' is ook een stevig nummer met wat afwisseling, iets wat in de rest van de plaat te weinig te horen is. Je krijgt, na een tijdje, genoeg van het duistere en donkere sfeertje. Hier moet je voor in de mood zijn.

Kid Harlequin heeft er uiteindelijk wél een mooi geheel van weten maken met een verhaallijn erin. Dit kom je de laatste tijd niet meer vaak tegen. Ze laten met dit volledige debuut zien dat ze gegroeid zijn sinds hun EP. Er is een eigen, volwassen sound ontwikkeld. Het gebrek aan afwisseling daargelaten, dit geeft hen de potentie om ook buiten Nederland door te breken met 'Wired'.

Zelf een album of EP aanmelden kan via redactie@3voor12zuidholland.nl onder vermelding van "Recensieverzoek". Wil je ons een daadwerkelijke plaat, CD of cassette opsturen? Heel graag. Laat het dan eerst even weten via een mail.