Vacature: 3voor12 Zuid-Holland zoekt nieuwe hoofdredacteur

Geef leiding aan het muziekplatform van Zuid-Holland

Redactie ,

3voor12 Zuid-Holland is hét crossmediale muziekplatform van Rotterdam en Zuid-Holland, dat in tekst en beeld wil laten zien wat er in deze bruisende regio op muziekgebied gebeurt. De focus ligt daarbij op lokale artiesten en evenementen, maar ook de grote festivals worden meegepakt. Hoofdredacteur Robin Stroop nam het stokje in oktober over en heeft alweer een nieuwe uitdaging gevonden. In de tussentijd is er een groot en gretig team neergezet. 3voor12 Zuid-Holland zoekt, kortom, een nieuwe hoofdredacteur die de stijgende lijn van de site kan doortrekken.

3voor12 Zuid-Holland is een van de zestien lokaalafdelingen van VPRO’s muziekportal 3voor12. Naast een site vol recensies, interviews, sfeerverslagen en andere muzikale content, neemt 3voor12 Zuid-Holland sessies op en is er de ambitie om regelmatige clubavonden te organiseren.

De redactie is per direct op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur die parttime (minimaal 12-16 uur per week, naar eigen inzicht in te delen) op vrijwillige basis aan het roer van de lokaalsite wil staan. Het is een spannend moment om in te stappen, want er staat een uitdijende organisatie met enthousiaste redacteuren en in de Rotterdamse scene bruist het van de nieuwe initiatieven en bands. De organisatie heeft volop aandacht voor de vele podia en festivals in de stad en daarnaast zijn ook in de omgeving talloze sterke partijen actief, zoals Bibelot in Dordrecht en de Kroepoekfabriek in Vlaardingen. De Zuid-Hollandse popkoepel de Popunie is een belangrijke partner.

De nieuwe man of vrouw mag rekenen op een goede begeleiding tijdens een inwerktraject. Je primaire verantwoordelijkheid als hoofdredacteur is het uitzetten en bewaken van de redactionele koers en het bewaken van de kwaliteit van de content en activiteiten (zowel on- als offline). Dat doe je samen met de kernredactie in oprichting. Waar nodig inspireer en coach je hen daarbij. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het aangaan en onderhouden van samenwerkingsverbanden met andere partijen in het provinciale en stedelijke culturele veld, waarbij je let op de zichtbaarheid en een eigen rol en identiteit van 3voor12 Zuid-Holland.

Wat hebben we nodig?
Een enthousiaste en flexibele, inspirerende popmuziekliefhebber, die
- minimaal HBO werk- en denkniveau heeft
- grote affiniteit heeft met (Zuid-Hollandse) popmuziek
- de redactionele koers kan uitzetten en bewaken
- een journalistieke of management-achtergrond heeft met bij voorkeur recente praktijkervaring
- goede communicatieve en sociale eigenschappen bezit en dus een uitstekend netwerker is
- een vlotte pen in de vingers heeft
- een teamspeler is die het beste uit de redactie/vrijwilligers weet te halen
- net als nieuws geen 9 tot 5 mentaliteit bezit en flexibel is ingesteld
- een proactieve houding heeft en resultaatgericht te werk gaat
 
Wat bieden wij?
- Een inspirerende, culturele omgeving met een jong en enthousiast team waarin veel plaats is voor eigen inbreng
- De mogelijkheid om een netwerk op te bouwen of uit te breiden binnen de Zuid-Hollandse culturele sector
- Een flinke boost van ieder journalistiek CV
- Een goed sociaal netwerk
- Een plek op de eerste rang bij evenementen en concerten
 
En vooral: een boeiende, uitdagende en afwisselende baan bij een gerenommeerd popplatform, waarbij onze toekomstige collega volop zijn of haar creativiteit kwijt kan en affiniteit met de popcultuur volledig tot recht komt aan het hoofd van de website 3voor12 Zuid-Holland.

Interesse?
Stuur dan voor 31 maart een motivatiebrief en CV naar i.griffioen@vpro.nl o.v.v. 'Vacature Hoofdredacteur 3voor12 Zuid-Holland'. Voor vragen over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Ingmar Griffioen (via telefoonnummer 035-6712556) of eveneens mailen naar i.griffioen@vpro.nl.