Plaatrecensie Loft52 – ‘Hopes and Dreams’

Tijdloze zoete koek voor een gelukzalige herinnering aan vervlogen jaren

Stan Houppermans ,

Ontsproten op een zolderkamer en inmiddels, na jubelende recensies en diverse podia, doorgestoten naar de halve finale van de Dordtse bandwedstrijd Band Boost 2015. Dat vraagt om een nadere kennismaking met het eveneens uit Dordrecht afkomstige Loft52.

Stap in je leasebak, activeer je mobiele Spotify en sla direct het eerste nummer over. Tenzij je van typische Amerikaanse soft-rock houdt natuurlijk. En ook het tweede nummer ‘Confused’ zou niet misstaan als behang bij de aftiteling van een slechte highschoolfilm waar Jock een chick scoort. Muzikaal gelikt, ritmisch, vlekkeloos en uitermate geschikt als aanjager van een melodramatisch moment voor een gescheiden vent van middelbare leeftijd met een iets te hoge alimentatie op weg naar zijn twee kinderen voor het tweewekelijkse wederzien.

Met het derde nummer ‘Friends’ klaart de lucht. De aanstekelijke loopjes in combinatie met het inmiddels gemeende stemgeluid van zanger Jasper Coehorst zorgt voor voorzichtige drumsolo’s op het stuur. Nét overtuigend genoeg om verder te luisteren.  

Loft52 heeft een herkenbaar geluid dat wordt gespeeld door mannen die ongetwijfeld zijn beïnvloed door John Mellencamp, Toto en Fish. Tijdloze zoete koek voor een gelukzalige herinnering aan vervlogen jaren op weg naar een concert van Joe Satriani. Of Nick & Simon als de bijrijdersstoel toch nog mocht worden bezet.

Het album ‘Hopes and Dreams’ is zorgvuldig opgebouwd. De muzikale inbreng van de individuele bandleden zou, bij elkaar opgeteld, niet misstaan in de Billboardlijstjes. Maar het veelal ontbreken van een ziel in de stem van Jasper maakt het allemaal wat minder fascinerend. Daarmee lijkt Loft52 de perfecte liveband die op grote festivals ergens aan het begin van de dag uitstekend dient om het dranktempo op te voeren, en op kleine festivals kan rekenen op hordes joelend provincievolk.

Maar oordeel vooral zelf. 

Zelf een album of EP aanmelden kan via redactie@3voor12zuidholland.nl onder vermelding van "Recensieverzoek". Alle te reviewen muziek dient digitaal te worden aangeboden.