Lekker vloeken

Column Lou DeScorpio

Lou DeScorpio ,

De grootste beperking van een column schrijven is het feit dat jullie het ook gaan lezen. Zou ik het alleen voor mezelf doen, dan kon ik het digitale papiertje voor mijn neus vol kladderen met profaniteiten en tekeningetjes van harige vagina’s. Maar ik heb natuurlijk de taak om jullie even te laten glimlachen, of misschien juist wel even boos te maken, of aan het denken te zetten. Ik zal me dus een klein beetje moeten gedragen. Zo gaat het in het leven, je moet je altijd een klein beetje gedragen. Je weet maar nooit wie er achter je loopt bij de Albert Heijn of wie er naast je zit in de wachtkamer van de huisarts.

Gisteren kreeg ik stevige kritiek op mijn taalgebruik tijdens het autorijden. Mij werd verweten dat ik een ieder die zich in mijn zogenaamde vaarwater bevond verbaal de volle laag gaf. Nu snap ik nog steeds niet zo heel erg goed wat het probleem is, want die persoon in de andere auto hoort mij toch niet vloeken en tieren? Dus dan kan ik ook de gevoelentjes niet kwetsen. Nou, de gevoelentjes van mijn bijrijder waren gekwetst, dus er wordt niet meer meegereden. Ik haal maar weer eens mijn schouders op.

Toch vind ik dat vloeken en schelden gewoon moet kunnen, als een manier om je woede te uiten. Stel, je bent ergens bloedlink om. Ga je dan met woorden als ‘verdraaid’ en ‘naarling’ smijten? Ik denk het niet hoor. Taal is een manier om ons te uiten en dat mag best wat emotie overbrengen. Stel je voor dat al die mafkezen die in de krant staan omdat ze weer een klasgenootje hebben neergestoken of een oud vrouwtje gewelddadig hebben beroofd, gewoon even lekker hadden gevloekt? Dan hadden ze vast niet in de krant gestaan en was er misschien wel minder ellende in de wereld.
Of zou het niets met elkaar te maken hebben?

Ik heb het gevoel dat we ons allemaal net een klein beetje teveel gedragen en dat we het stiekem heerlijk vinden om het G-woord en het K-woord te bezigen. Waarom trekken Hans Teeuwen en andere vuilbekkers anders zo veel publiek? Omdat het grappig is!
Iedereen uit zich op een andere manier en misschien moeten we gewoon eens gaan accepteren dat we niet allemaal dezelfde levenservaring hebben. Dat we niet allemaal hetzelfde zijn. Dat klinkt een beetje flauw, maar is het echt zo erg dat je buurman een welgemeend “GROTFERDEGROTFER” laat klinken als hij zich met een hamer op zijn duim slaat?

Toen er zes liedjes van mijn bandje op iTunes en Spotify terecht kwamen, kregen ze er het welbekende “Parental Advisory” stickertje er bij. Hoera! Dat wilde ik bereiken! Ik kocht vroeger de platen van Guns n’ Roses en Mötley Crüe vooral door die opvoedkundige waarschuwing! Het was een verboden vrucht en die wilde ik proeven.

Dus ik denk dat ik er gewoon mee door ga. In de auto, op het Ponium en onder de douche. Lekker vloeken.
En die tekeningetjes maak ik ook, maar die stuur ik niet meer naar 3voor12. Die werden wel prijs gesteld, maar niet gepubliceerd...
 

Shagging Ponies zanger Lou DeScorpio vertelt over zijn ervaringen, al dan niet rock ’n roll gerelateerd. Een dagboek van een uit de klei getrokken parttime rockster met een gezonde dosis zelfspot.