Aan het woord: Tim van de Kroepoekfabriek over Dope D.O.D.

Waarom de Groningse crew helemaal de shit is

Redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

Gisteren 29 januari ging de #UGLY2015 tour van het Dope D.O.D. van start ter ondersteuning van de release van de nieuwe EP van de Groningse hip hop crew. Volgende week vrijdag 6 februari staat de band in de Vlaardingse Kroepoekfabriek en er is niemand beter geschikt dan Kroepoek-programmeur Tim van Dorp zelf om te vertellen waarom je daar bij móet zijn.

Wie of wat is Dope D.O.D. eigenlijk?
Tim van Dorp: “Dope D.O.D. is simpelweg één van de vetste en te gekke acts die Nederland kent. Al sinds de eerste kennismaking in 2011 met ‘What happened’ gaan die gasten echt als een speer, vooral ook internationaal waar ze zich echt al hebben bewezen. Die video is inmiddels al meer dan 17 miljoen keer bekeken!”

Wat valt er muzikaal te verwachten van Dope D.O.D.?
Tim: “Zonder twijfel de tofste crossover van rauwe hip hop en dubstep. Een redelijk unieke combi van twee verschillende stijlen die echt heel goed bij elkaar blijken te passen én een ontzettend groot publiek weet aan te spreken. Zo zijn ze onder andere op toernee geweest met Limp Bizkit en Korn.”

En waarom moeten onze lezers nu precies déze show van Dope D.O.D. meepikken?
Tim: “De band toert van Italië tot aan Rusland de komende maanden, maar in Nederland spelen ze slechts drie shows, in de Heineken Music Hall en in de grote zaal van Vera in hun thuishaven Groningen. Maar ook eentje bij ons in de Kroepoekfabriek dus en daar ze we best wel trots op. Vooral ook omdat ze óns gevraagd hebben of we interesse hadden in plaats van omgekeerd. Kennelijk hebben wij ook een goede indruk gemaakt de vorige keer dat ze hier waren!”

Duidelijk verhaal. Niet woonachtig in het hoge noorden van Nederland of gewoon geen zin om daar naartoe af te reizen – iets dat wij heel goed kunnen begrijpen – dan heb je slechts één kans op het bijwonen van deze vette show. En Vlaardingen is slechts 10 minuutjes met de trein vanaf Rotterdam, daar ben je dus sneller dan lopend vanaf CS naar de KFC.

De locatie:
Kroepoekfabriek
Koninging Wilhelminahaven ZZ 2a te Vlaardingen
www.kroepoekfabriek.nl

Event informatie:
http://www.facebook.com/events/1509326792657488/