Plaatrecensie Thom Hoorweg - Two Faced

"Zo veel talent kan alleen maar groeien op een voedingsbodem van pure passie, gedrevenheid en liefde."

Stan Houppermans ,

Wandelend door een willekeurige winkelstraat passeert een groepje doodnormale tieners bepakt met schooltassen, petjes, sneakers en gladde gezichten. Niets abnormaals zou je denken. Hoe anders is de perceptie als je dat beeld weglaat en inzoomt op de muzikale inspanningen van één van hen. Thom Hoorweg genaamd.

Het kan niet anders dan dat zijn moeder Simone en vader Erwin die bewuste avond, negen maanden voor het ontspruiten van Thom, hun cd-speler op shuffle hadden staan en samen een ongekende climax beleefde. Want zo veel talent kan alleen maar groeien op een voedingsbodem van pure passie, gedrevenheid en liefde.

De familie Hoorweg- Brinkman is geen onbekende in de Nederlandse muziekscene. Moeder Simone heeft als muziektherapeute zakelijk de touwen van verschillende muzikanten in handen. Vader Erwin, doorgewinterd pianist, speelde onder meer met top muzikanten als Postman, Gino Vanelli en Trijntje Oosterhuis. En dan is daar nog zus Kim, die op haar veertiende debuteert op het label van Verve (!) met haar debuutalbum “Kim is back” (waar was ze al die tijd?).

Onder contract van het grote Harlem Recordings presenteerde Thom Hoorweg onlangs zijn album Two Faced. Begeleid door een keur aan muzikanten van formaat, waarvan de namen allemaal terug te vinden zijn op thomhoorweg.com. Aangevuld met zangpartijen van zus Kim, Shirma Rouse en Phatt maakt dit album nu al tot een van de beste muzikale resultaten van dit jaar. En dan moet het jaar nog beginnen.

Het is groots, compleet, volwassen en uitnodigend. Gefundeerd op jazz, soul, funk en zelfs invloeden van Dr. Dre. Met het grootste gemak doorloopt de volwassen stem van Thom het afwisselende repertoire van eigen nummers en enkele covers als 'Keep on running' en 'We can work it out'.

Het kan niet anders dan dat Thom binnenkort in levende lijve te zien is op alle grote podia in de wereld. Want dit is vele malen groter dan lokaal vermaak. 

Zelf een album of EP aanmelden kan via redactie@3voor12zuidholland.nl onder vermelding van "Recensieverzoek". Alle te reviewen muziek dient digitaal te worden aangeboden.