Plaatrecensie Speakerpunch – ‘Dirty Pleasures’

Maar dan wel met condoom en het licht uit…

Stan Houppermans ,

Zoals te doen gebruikelijk luistert ondergetekende meermaals naar de ontvangen muzikale inspanningen die ter beoordeling worden voorgelegd, bezoek ik enkele websites en neem dan pas de digitale pen ter hand om een oordeel te vellen. Zo ook voor het nieuwe album van Speakerpunch genaamd ‘Dirty Pleasures’.

Bij mijn vooronderzoek sprong vooral de ‘Knalpottenparty’ met The Grolschbusters in café Coen Evers in het oog. Niet dat het synoniem staat voor de kwaliteit waarmee Speakerpunch zich profileert. Geenszins zelfs. Maar het past wel bij het beeld en geluid van deze Dordtse rockformatie die garant staat voor een zaal vol blije gezichten en knikkende hoofden.

Met voelbaar enthousiasme spelen de mannen van Speakerpunch het type rock waar iedere rockfan - in ontwikkeling- het mee eens is. Het is allemaal redelijk ‘van hetzelfde’. Bijna veilig te noemen. Basloopjes in vierkwartsmaten, invallende gitaren, typische bekkenklanken, de gebruikelijke drumslagen om een nieuw bruggetje te bouwen, eenvoudige gitaarsolo’s en een onaantastbare stem. Helemaal niks mis mee, maar wel een beetje saai.

Speakerpunch is het niveau van de hooischuur al lang voorbij. Ze horen thuis op festivals waar bezoekers komen voor een amusante dag vol bier, muziek, elkaar en een dronken overnachting in een ranzige tent op een modderveld na een mislukte poging tot het coïteren met een zojuist opgepikte rockchick. Het album ‘Dirty Pleasures’ past dan ook prima op de marktkraam waar shirts en cd’s worden verkocht aan festivalgangers. Vergelijk het met vakantiefoto’s: het daadwerkelijke moment was tóch beter dan de visuele herinnering aan de keukentafel.

Maar oordeel bovenal zelf.

Speakerpunch presenteert 'Dirty Pleasures' op 27 februari aan het publiek tijdens de releaseparty in het Dolhuis te Dordrecht.

Zelf een album of EP aanmelden kan via redactie@3voor12zuidholland.nl onder vermelding van "Recensieverzoek". Alle te reviewen muziek dient digitaal te worden aangeboden.