Kejje dat nie horen dan?! tijdens Eendracht Festival 5.0 met Sade Adu

Videosessie in King Kong Hostel

Video: Cindy de Bruijn, Femke de Leng en Marcel van Leeuwen ,

De vijfde editie van het Eendracht Festival ligt alweer anderhalve week geleden achter ons en de diverse verslagen zijn klaar, verspreid en gelezen. De hoogste tijd om wat extra aandacht te geven aan een zeer select groepje artiesten met wie wij diezelfde donderdag 5 februari een aantal heerlijke videosessies hebben opgenomen in het King Kong Hostel aan de Witte de Withstraat. Vandaag in 'Kejje dat nie horen dan?!' : Sade Adu en haar band.

Wie is Sade Adu?
Sade Adu: "Ik kom uit Rotterdams en maak soul met een scherp randje. Mijn muziek is catchy zonder poppy. Gevoelig zonder corny te worden. Ik ben ook een echte femme fatale: charmant, opstandig en onweerstaanbaar wanneer je me toelaat."

Wat is de achterliggende gedachte achter 'Kill my man'?
Sade: "Je zou denken dat het nummer over vervelende mannen gaat, wat erg logisch is en ook wel een beetje waar, maar eigenlijk gaat het over de vrouwen van die vervelende mannen. Vrouwen kunnen superpsycho zijn en hebben (af en toe) de meest gruwelijke gedachtes. Ik geloof alleen dat dit nog nooit uitgesproken is. Overigens vind ik het prachtig, hoe ons vrouwenhoofd werkt."

Wat zou je zou doen als je 381 meter boven de grond hing, zoals Fay Wray in King Kong?
Sade: "Ik zou sowieso bij 20 meter al een hartstilstand krijgen, zo'n last van hoogtevrees heb ik! Het zou wel de lauwste manier zijn om aan mijn einde te komen trouwens. Op dit moment ben ik er nog van overtuigd dat 'being sarcastic at the wrong time and place' mij het leven zal kosten. Ach."