Kejje dat nie horen dan?! tijdens Eendracht Festival 5.0 met L'ENFANT

Videosessie in King Kong Hostel

Video: Cindy de Bruijn, Femke de Leng en Marcel van Leeuwen ,

De vijfde editie van het Eendracht Festival ligt alweer anderhalve week geleden achter ons en de diverse verslagen zijn klaar, verspreid en gelezen. De hoogste tijd om wat extra aandacht te geven aan een zeer select groepje artiesten met wie wij diezelfde donderdag 5 februari een aantal heerlijke videosessies hebben opgenomen. In het kader van 'Kejje dat nie horen dan?!' propten wij de zes man van L'ENFANT in een krap, doch zeer gezellig hoekje van het King Kong Hostel aan de Witte de Withstraat met fantastisch resultaat!

Wat is de achtergrond van het nummer 'Let's Get Together'?
Oscar Peters: "Let’s Get Together is ongeveer een jaar geleden gemaakt en was deel van de Visions EP die door het Amsterdamse label Silhouette Music uitgebracht werd in 2014. Hij is wel wat aangepast hier en daar voor de live band, en al helemaal voor deze akoestische sessie natuurlijk. Het nummer is all about the sweeet Mary Jane."

Waarom spelen jullie niet vaker akoestisch, want dit was echt té gek?!
Oscar: "Ik ben L'ENFANT in 2012 begonnen als DJ/Producer project, en heb dus altijd alleen als DJ opgetreden onder de naam L’ENFANT. Omdat ik voor de nummers zelf al veel samenwerkte met live instrumentalisten, en de muziek er zelf eigenlijk al een beetje om vraagt, heb ik samen met mijn broer (Thomas 'Frêre de L’Enfant') in september de live band opgezet. Na een paar maanden repeteren hebben we op 31 januari onze eerste show in Den Bosch gespeeld en ja, dat vraagt inderdaad naar meer. De nieuwe EP is bijna klaar, dus wij zijn er klaar voor!"

Wat zou je zou doen als je 381 meter boven de grond hing, zoals Fay Wray in King Kong?
Oscar: "Ik zou echt volledig Arnold Schwarzenegger op hem gaan, Terminator-style!"