Kejje dat nie horen dan?! tijdens Eendracht Festival 5.0 met Iguana Death Cult

Videosessie in King Kong Hostel

Video: Cindy de Bruijn, Femke de Leng en Marcel van Leeuwen ,

De vijfde editie van het Eendracht Festival ligt alweer anderhalve week geleden achter ons en de diverse verslagen zijn klaar, verspreid en gelezen. De hoogste tijd om wat extra aandacht te geven aan een zeer select groepje artiesten met wie wij diezelfde donderdag 5 februari een aantal heerlijke videosessies hebben opgenomen in het King Kong Hostel aan de Witte de Withstraat. Zo haalden wij in het kader van 'Kejje dat nie horen dan?!' de garage/psych/surf rockers van Iguana Death Cult eens flink uit hun element.

Wat is de achtergrond van het nummer 'Freak'?
Jeroen Reek: "Dit nummer schreven we afgelopen zomer op een warme avond aan het water. Het is heel natuurlijk ontstaan uit een jam, maar je zou het kunnen zien als een diepe zucht van opluchting. Er is een soort high die je krijgt als je na een lange periode van stress en ellende gewoon met z'n vieren met je blote poten in het gras kan zitten."

Waarom spelen jullie niet vaker akoestisch, want dit was echt té gek?!
Jeroen: "We schrijven wat we schrijven en dat is nou eenmaal vaker psychotische punk dan mellow psychpop. Daarbij zouden we ons dood vervelen op het podium. Het is een lekker nummer om effe op adem te komen, maar we focussen ons toch liever op muziek waar mensen los op kunnen gaan. We fokken de boel graag op."

Wat zou je zou doen als je 381 meter boven de grond hing, zoals Fay Wray in King Kong?
Jeroen: "Mijn moeder bellen haha!"