Aan het woord: Peter Paul van Velvet Music Dordrecht

Met Mister & Mississippi, Aafke Romeijn en Team Me

Redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

Aanstaande zondag 22 februari organiseert Velvet Music Dordrecht een mini-festivalletje op twee locaties in hun thuisstad en het programma is zonder meer indrukwekkend te noemen. Wij vroegen organisator Peter Paul van der Hout van Velvet om ons te vertellen waarom je daar bij móet zijn.

Wat is de Velvet Music Night eigenlijk?
Peter Paul van der Hout: "De Velvet Music Night is door mijn broer Ed en mijzelf in het leven geroepen met het idee om artiesten een kans te geven om zich te tonen aan het Dordtse publiek, en Bibelot is hiervoor de aangewezen locatie natuurlijk. De voorgaande keren hebben we drommen Velvet-klanten en andere mensen de zaal ingebabbeld en zij kwamen ons stuk voor stuk achteraf bedanken voor de toffe avond. Ed en ik staan garant voor de kwaliteit van de geselecteerde acts en we schotelen zeker weten geen rommel voor. Onze naam en reputatie staan immers op het spel."

Wie zijn Aafke Romeijn en Team Me, en vooral: waarom heb jij ze geboekt voor een Velvet Music Night?
Peter Paul van der Hout: "Ten tijde van de release 'Stella Must Die', het eerste album van Aafke Romeijn, was ze ons al opgevallen en er was zelfs bij ons vraag naar de plaat van deze Utrechtse! Rond die tijd bood Aafke zich ook aan voor een instore, maar dat hebben we toen beleefd afgeslagen. Het blijkt voor minder bekende artiesten namelijk lastig om voldoende mensen bereid te vinden om naar de winkel te komen voor een dergelijk kort optreden. Ik beloofde haar toen in de gaten te houden voor wanneer er zich een nieuwe kans voordeed voor een optreden in een 'normale' zaal.
Inmiddels is haar tweede album uit, prettig 'CHIN. IND. SPEC. REST.' getiteld en nu is de tijd wel rijp om mevrouw Romeijn eens aan het werk te zetten. Vandaar dat zij ons tijdens een Velvet Music Night ook live mag overtuigen met haar electro-popliedjes. Fans van Eefje de Visser en (in iets mindere mate) Roosbeef zullen de plaat en het optreden zeker leuk kunnen vinden.

Team Me is een bandje die wij (de Velvet-crew en een aantal Velvet-vrienden) al een tijdje in de gaten houden. Het debuutalbum 'To The Treetops' hebben wij behoorlijk vaak gedraaid, maar ik miste de band (per ongeluk) op het Londonse Camden Crawl. Dit bleek een briljant optreden te zijn geweest, maar gelukkig kreeg ik in 2012 een herkansing in Rotown. Toen er een nieuwe plaat kwam én er plaats bleek te zijn in het toerschema van deze Noren was het natuurlijk appeltje-eitje en hebben we de vierde Velvet Music Night om hen heen geprogrammeerd. Dordrecht kan zondagavond komen genieten van de ietwat bombastische, maar sprookjesachtige klanken van dit zestal. Silversun Pickups, Muse, Sigur Rós, het zijn zomaar wat namen die te binnen schieten bij het luisteren naar Team Me, maar het is toch niet exact hetzelfde. Kom het maar zelf aanschouwen op hun enige clubshow in Nederland naast die in Paradiso."

Maar er is aanstaande zondag nog meer te beleven toch?
Peter Paul: "Jazeker! De Velvet Music Night vindt (logischerwijs) 's avonds plaats: Aafke Romeijn speelt vanaf 20.30 uur en Team Me staat vanaf 21.30 uur op de planken. Maar overdag hebben we onder de noemer 'Stille Schoonheid' ook nog eens een hele gave instore in onze winkel gepland staan. Want vanaf 14.00 uur 's middags hebben we niemand minder dan Mister & Mississippi bij ons staan die de nieuwe plaat komen promoten met een gave set van ongeveer 30 minuten. Helemaal gratis bij te wonen uiteraard!"

Klinkt goed! Verder nog iets te melden?
Peter Paul: "Het lijkt me verder duidelijk dat de Velvet Music Night altijd meegepikt dient te worden door op zijn minst het Dordtse publiek. Het is dichtbij huis, er staan altijd goed artiesten op de rol (no matter what style) én, niet onbelangrijk, goedkoop! Een kaartje los kost slechts 10,50 euro, maar voor slechts 12,00 euro extra ontvang je er ook nog eens het nieuwe album van Team Me bij. Goede deal toch?"

De locaties:
Stille Schoonheid instore
Velvet Music
Vriessestraat 110 te Dordrecht

Velvet Music Night
Poppodium Bibelot
Noordendijk 148 te Dordrecht
www.bibelot.net

Event informatie:
https://www.facebook.com/events/1376396629337838/

Peter Paul van der Hout (Dordrecht, 1970) is een zeer matige drummer doch ook zeer groot muziekfanaat sinds hij een klein mannetje was. Sinds 1989 werkzaam in platenzaken en sinds 1996 mede-eigenaar van platenzaak Velvet Music Dordrecht. Tegenwoordig is hij ook bandjesboeker voor onder meer Stichting Bobby Kinghe. Samen met zijn broer Ed (1972) is en voelt hij zich verantwoordelijk voor de aanvoer van fatsoenlijke platen in Dordrecht.