Interview met DJ Estroe

“Ik kan met Rosedale Records talenten een kans geven om werk uit te brengen.”

Olaf de Groot ,

Vlak na het Amsterdam Dance Event editie 2014 en tussen het adviseren, produceren, draaien, brood halen, hond uitlaten en ontdekken van nieuwe talenten door vond Esther Roozendaal, beter bekend als DJ Estroe, een gaatje in haar agenda om met 3voor12 Zuid-Holland te praten over haar vers opgerichte label Rosedale Records.

Esther draait al heel wat jaren mee in de wereld van de internationale dance, en vanaf 1998 in het Nederlandse clubcircuit als DJ Estroe. Zo draait ze onder andere als vaste DJ in de Amsterdamse club Ma22o op de legendarische ‘Off The Record’ clubnights. “Toen ik begon te draaien in clubs en op festivals merkte ik de kanteling in de focus van het publiek. Dansten ze eerst nog vooral met elkaar op de muziek, steeds meer werd de aandacht op ons gericht, en daardoor steeg ook de populariteit van de DJ als artiest.”

Naast het optreden als DJ gaat Esther in 2004 ook aan de slag als producer. “Produceren en draaien zijn toch echt twee verschillende dingen en op die manier zorg ik voor de nodige afwisseling in mijn werk.” Na acht jaar het label EevoNext te hebben gerund met Stefan Robbers was de tijd rijp om een eigen label te starten. En de slagingskansen daarvoor ziet ze alleen maar groeien tijdens haar werkzaamheden als adviseur. Want haar zorgzame inborst is ze nog niet verloren, ook al werkt ze niet meer in het ziekenhuis als oncologie verpleegkundige, een baan die ze jaren wist te combineren met haar muzikale carriere. Ze heeft een tijd terug besloten om haar ervaring door te geven aan enthousiaste en getalenteerde starters in de dance wereld, en ze doet dat onder de noemer van Estroe Advice. “Ik krijg de laatste tijd wel drie verzoeken per week van mensen die het produceren (beter) willen leren.”  

Rosedale Records is het laatste project van Esther Roozendaal, haar eigen label dat de mogelijkheid biedt om beginnende producers een kans te geven om zich onder leiding van een ervaringsdeskundige te ontwikkelen in de house en techno scene. ”Ik bied met Rosedale Records een platform voor producers en voor mooie muziek”. De producers die volgens Estroe een kans verdienen ontdekt ze voornamelijk via Estroe Advice. Daarnaast is ze in haar rol als jurylid van de jaarlijks terugkerende talentenjacht ‘Vinylized’. “Ik kan met Rosedale Records sommige van deze talenten een kans geven om werk uit te brengen.” Naast werk van anderen brengt Estroe natuurlijk ook tracks van haarzelf en andere gewaardeerde producers op het label uit. Behalve op haar label kan Esther op nog meer manieren producers een podium bieden. Bijvoorbeeld als DJ tijdens de ‘Estroe-invite’ sets (podcasts en evenementen) die ze regelmatig probeert te organiseren.

De eerste release van het kersverse Rosedale Records is een EP met hierop twee originele releases van Estroe en twee remixen door Deadbeat en Nadia Struiwigh. “‘I See You EP’ is uitgebracht op een prachtige grote blauwe schijf van vinyl, verkrijgbaar bij onder andere Clone en Triple Vision en zal natuurlijk ook digitaal verkrijgbaar zijn.” En als we de woorden van Esther Roozendaal mogen geloven dan verschijnt er binnenkort nog veel meer moois.

Wij zijn benieuwd en houden het in de gaten!