Kraantje Pappie zet Rozenburg op z’n kop

Thuiswedstrijd voor Crane

Amy van Leiden ,

Voor het kleine Rozenburg was het afgelopen zaterdag een grote dag. Rapper Kraantje Pappie was in zijn geboorteplaats de hoofdact tijdens het Project L1 feest in de Nieuwe Schans. "De kaarten zijn nog nooit zo snel verkocht", vertelden Jeroen en Barry Leenderts, de twee neven die het festival samen hebben georganiseerd. Het was dan ook zo klaar als een klontje dat de rapper erg geliefd is bij de jongeren van Rozenburg en omstreken.

Terwijl het trio Rockszolid uitstekend staat te draaien stroomt de zaal rustig vol en begint het feest wat kalm aan. Er druppelen veel jonge jongens en meiden die speciaal een kaartje voor Project L1 hebben gekocht om rapper Kraantje Pappie te zien binnen. Rond de klok van twaalf is de zaal van de Nieuwe Schans toch echt bijna vol en hebben een paar gillende meiden hun plekje vooraan het podium verovert om Crane (één van de aliassen van Kraantje Pappie) van zo dichtbij mogelijk mee te maken. 

Wanneer het eindelijk één uur is en de crew van de populaire artiest het podium op komt bruist de zaal van anticipatie en ongeduld. Fiddox, rapper en vriend van Kraantje Pappie kondigt de hoofdact aan. Crane komt op en iedereen in de zaal gaat los. Vierhonderd razend enthousiaste toeschouwers springen van links naar rechts wanneer Kraantje Pappie en Fiddox de hit ‘Mijn nacht’ ten gehore brengen. Meer hits blazen door de zaal met enthousiaste fans, waaronder 'Feesttent', 'Achtbaan' (met Geraldine Kemper) en 'Weekend' (met feest-DJ Ruud). Kraantje Pappie's grote hit en doorbraak ‘Waar is Kraan?’ wordt uiteraard door iedereen meegezongen. De rapper eindigt met een remix van het nummer ‘Feesttent’ waarop het publiek nog een keer volledig uit zijn dak gaat.

Kraantje Pappie blijft na het optreden nog even bij het podium staan om op de foto te gaan met wat enthousiaste fans, daarna is het toch echt alweer voorbij en verlaat de rapper voldaan de Nieuwe Schans. De jongste feestbeesten verlaten ook de ‘Feesttent’ terwijl het voor de rest pas net begonnen is. Het feest gaat nog door tot 04.00 uur, waarna iedereen voldaan en goed gehumeurd huiswaarts keert.