There is a new Ro in Town

Strooptochten van een hoofdredacteur

Robin Stroop ,

Begin oktober lig ik in bed met mijn ogen nog dicht, te vechten tegen het ‘moeten’ opstaan. Ineens besef ik me dat ik slechts een paar uur eerder heb toegezegd hoofdredacteur van 3voor12 Zuid-Holland te worden. ‘Fuuuuu...’ dringt mijn achterhoofd me op. Daar lig je dan, met je grote bek. Ik ben opgestaan en sindsdien non-stop aan het rennen. Onderweg loopt mijn gehooringang vol met oneindige stromen muziek: van goede poging tot kilometers kippenvel op je ziel. Mag ik mijn drukke achterwerk bij geweldige podia, initiatieven, stichtingen, bedrijven en oefenruimtes allerlei neer plempen. Ontmoet ik fantastisch mooie mensen, die zo vol gedrevenheid, passie, muzikaliteit en creativiteit zitten dat het door de poriën naar buiten sijpelt. En is ‘fuuuuu...’ inmiddels uitgegroeid tot ‘fucking awesome!’.

Iets overnemen betekent een erfenis en een hoop bagage waar het stof van af moet worden geblazen om te kunnen ontdekken welke parels eronder verstopt zijn. Dat voelt een beetje als het moment waarop je tegen een oude doos vol vinyl aan loopt. Je dwaalt al een tijdje rond op het rommelmarktje dat je bij toeval ontdekte, maar je bent er nu eenmaal en al lopend merk je dat niet meer weet waarom je ooit ergens anders wilde zijn. En daar is dan die doos vol platen, een beetje uitgezakt en bijna aan het scheuren. Op je hurken naast jouw vondst stroop je de mouwen op en gaat vinger voor vinger door een wonderlijke verzameling heen. Van sommige exemplaren is de hoes bijna tot stof vergaan, anderen zitten nog onaangetast in het plastic, allemaal ooit waardevol voor hun vorige baasje. Met handen vol vers ontdekte schatten, een hoofd vol ideeën en avontuur, zo voelt nieuw aan het roer staan van een redactie.

Diezelfde grote bek zorgt ervoor dat ik nu dit stuk tekst neer pen om op regelmatige basis een kijkje achter de schermen te geven. Voor de buitenwereld schijnt het namelijk best wel een ding te zijn, hoofdredacteur van 3voor12 Zuid-Holland zijn. En in alle eerlijkheid, dat is het ook. Maar wel een rete uitdagend en inspirerend ding!

Dus als je nieuwsgierig bent over hoeveel koffie en sigaretten uw eindbaas/ondergetekende tot zich neemt, met wie ik allemaal wangzoenen, boksen en shoulder hugs uitwissel, wat voor mooie redactie zich schuil houdt achter de site en alles wat er tussenin zit: I’ll keep you posted! 

Robin Stroop is behalve hoofdredacteur van dit mooie medium, ook CEO van de awesome department bij studioMAL, houdt extreem veel van haar bergen kinderen en de liefde van haar leven, en mint muziek en kledderen in woord en beeld alsof d’r (thans) pastelkleurige haar er van afhangt.