Nee pcies, kan wel leuk zijn ja (week 50)

Met Traumahelikopter, Birth of Joy, Rats On Rafts, The Afterveins, Duncan Idaho en meer

Redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

Zelfs in een rustige week is er in Zuid-Holland zo bizar veel te doen dat je oren er van gaan klapperen. Een typisch gevalletje 'bomen veel, bos niet zien' dus en daarom zet 3voor12 Zuid-Holland de vetste dingen in de komende zeven dagen voor je op een rijtje. De extensie van handig eigenlijk!

Wat: Bandaid Special - Ein Abend In Roodkapje
Wie: AC Berkheimer, The Afterveins, Boring Pop, Friday Wilkinson, NeonRainbows, Niek Hilkmann, Rats On Rafts en The Sweet Release of Death
Wanneer: zaterdag 13 december 2014 (19.30 uur)
Waar: Roodkapje in Rotterdam
Hoeveel: 6 euro

In het kort: een avond met acht lokale acts die allen hun stempel hebben gedrukt op de lokale, nationale of zelfs internationale muziekscene in de afgelopen anderhalf jaar. Shoegaze, new wave, noisepop, post-punk, indierock...van alles wat. Rotterdamse glorie in optima forma!

Wat: Alles Los Presents
Wie:
The Ex DJ set, Heymoonshaker, Zea en Birth of Joy
Wanneer:
zaterdag 13 december 2014 (20.00 uur)
Waar: Podium Grounds in Rotterdam
Hoeveel:
12,50 euro

In het kort: één van de vetste bands van Nederland (Europa? De wereld?) Birth of Joy komt naar Rotterdam en neemt in het kielzog ook nog één van de origineelste bands uit Engeland mee in de vorm van Heymoonshaker. Zea en een dj-set door The Ex zijn de bonussen!

Wat: concert
Wie:
Rumbatá Beat Band
Wanneer:
zaterdag 13 december 2014 (20.00 uur)
Waar: Energiehuis in Dordrecht
Hoeveel:
17,00 euro (14,50 euro)

In het kort: een 12-koppige band onder leiding van Jaime Rodríguez met verschillende bekende Nederlandse jazzmuzikanten zoals Wouter Schueler, Rik Mol en Anton Goudsmit. 

Wat: concert
Wie:
Duncan Idaho en Atlantic Attraction
Wanneer:
vrijdag 12 december 2014 (aanvang 20.30 uur)
Waar: Club Vibes in Rotterdam
Hoeveel:
4,00 euro

In het kort: twee flink aan de weg timmerende bands in het indie-rock genre. Eentje uit Rotterdam, de andere komt uit Den Haag. Beide zeer de moeite waard!

Wat: concert 
Wie:
Traumahelikopter en Double Veterans
Wanneer:
vrijdag 12 december (21.00 uur)
Waar:
 Bibelot Poppodium in Dordrecht
Hoeveel:
11,50 euro

In het kort: rauw, rammelend en oorverdovend, dat is Traumahelikopter. De support komt in de vorm van Double Veterans dat noisy garagerock voortbrengt.