Bonustracks van het leven: 3 voor 12 is negen

Strooptochten van een hoofdredacteur

Robin Stroop ,

Dat het bestaan af en toe geen pretje is ondervinden we allemaal in meer of mindere mate. Sommige mensen lijken zich totaal te berusten in wat zij in hun smoelwerk gesmeten krijgen. Anderen hebben er wat meer moeite mee en flikkeren met koffiemokken, slaan bloederige knokkels tegen alles wat in de weg loopt, plamuren de binnenkant van neusvleugels, verdrinken in het voorstadium van een dagenlange kater of liggen urenlang in een foetushouding ondraaglijk te kwelen. En voordat je al begint te zuchten en te steunen omdat het er naar uit ziet dat ik met zwaartekracht tartende aura verrijkende panfluit gezever aankom, geen zorgen. Dit gaat ook over de dingen die de kutzooi wat ‘t leven heet even net iets leuker maken, in het bijzonder over dat van mij als eindbaas. De bonustracks van het leven, de 1UP’s van mijn strooptochten so far. En omdat de hele wereld het blijkbaar nodig vindt om elkaar lijstjes door de strot te duwen, en er bij voorkeur overheen te klaarkomen in groepsverband, presenteer ik hierbij zonder samentrekkende bekkenbodemspieren mijn jaarlijstje.

#9 Muiten
Vijfenzestig dagen geleden zat ik tegenover mijn voorganger in Rotown in het geheim te solliciteren naar een overstap van Den Haag naar Zuid-Holland. Die muiterij werd dezelfde avond beloond en beklonken. Dank aan Agga collega Remco voor de ervaring en aan Florian voor de sleutels!

#8 Liefdewerk oud papier
De blikken van verbazing wanneer men hoort dat ik dit voor nop doe zijn de vinegar strokes (zoek maar op) onder de gezichtsuitdrukkingen. Bijzonder amusant. Uiteraard houd ik mij meer dan aanbevolen wanneer vpro ooit besluit te gaan sponsoren. ;)

#7 Je moeder
Krap drie weken na #9 moest ik voor het eerst een redacteur de digitale deur wijzen. Iets met tough love en de minder leuke kant van aan het roer staan. De rottigheid die erop volgde is meer dan genoeg reden om iemand te willen kielhalen. Achteraf moet ik er nog af en toe om grinniken, maar toch...je moeder!

#6 Kleine bitches
Ik heb al eerder geschreven over alle mooie mensen die ik ontmoet heb in de afgelopen weken. Een zeker Mutchell en Xander zijn daar prachtige voorbeelden van. De nieuwe generatie jonge muzikanten die vanuit Rotterdam de bizz willen veroveren, mooi man! “Nee pcies, dat kan wel kloppen ja” (je had er bij moeten zijn).

#5 DS 25
Dit is geen gameconsole of mijn cupmaat, maar het kantooradres van bovenstaande doerakken en nog veel meer geweldenaars zoals Immanuel Spoor en de zijnen. GVR Immanuel is zo awesome om mijn kersverse stagair Lars en ik anytime een werkplek te bieden. Lurv! (en als jij goed je best doet Lars, sta je wellicht volgend jaar op mijn lijstje)

#4 Stan
Als ik een lijstje zou samenstellen met meest absurde momenten zou deze met stip op nummer 1 staan. Een recensie van onze schrijver Stan ging laatst viral omdat hij kennelijk op de verkeerde rood behakte teentjes had getrapt. De innercrowd van het zanglijstertje ging compleet ghetto en uiteindelijk werd de volstrekt humorloze grappenmaker Steef Cuijpers door de ‘Henk en Ingrid’ van Radio 6 van stal gehaald om Stan even flink door de stront te halen. En Stan? Stan is een fucking trooper!!

#3 Eindbaas
Liefde voor alle complimenten op mijn subtitel!

#2 Liefde
Nog meer liefde voor alle mooie woorden die mijn redactie en ik hebben mogen ontvangen de afgelopen weken, en voor de steeds groter groeiende redactie die voor ons stad en provincie afsjouwen om muzikaal Zuid-Holland vast te leggen!

#1 Moopy Schmoopy
Mijn persoonlijke hoogtepunt is toch wel zij aan zij mogen werken met de liefde van mijn leven, rechterhand en adjunct Martin. Ook al willen we elkaars hersenen soms inslaan wanneer we naast elkaar aan de keukentafel druk zitten te laptoppen, zonder hem zou 3voor12 Zuid-Holland nooit zo snel gegroeid zijn. Liefde. Alles! 

Robin Stroop is behalve hoofdredacteur van dit mooie medium, ook CEO van de awesome department bij studioMAL, houdt extreem veel van haar bergen kinderen en de liefde van haar leven, en mint muziek en kledderen in woord en beeld alsof d’r (thans niet meer) pastelkleurige haar er van afhangt.