RequestFest organiseert knalfeest voor het goede doel

Organisatie strikt zes bands voor optreden

Laurens Andeweg ,

Drie studenten namen een jaar geleden een initiatief waarmee zij 3FM op geheel eigen wijze wilden steunen. Remco de Vries, Jaimy Ringers en Ted van Aanholt organiseerden een muziekfestival genaamd RequestFest en haalden met nauwelijks een maand voorbereiding een bedrag van €300,00 op dat zij via Serious Request hebben gedoneerd aan het Rode Kruis. Dit jaar pakken de jonge filantropen het grootser aan, zodat hun bijdrage aan het goede doel hoger uit zal vallen.

Zoals ieder jaar bereiden de DJ's van radio 3FM zich voor om van 18 tot en met 24 december plaats te nemen in het inmiddels beroemde Glazen Huis om geld in te zamelen voor een goed doel. 3FM Serious Request 2014 vraagt aandacht voor vrouwen die in conflictgebieden slachtoffer worden van seksueel geweld. De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat de naar schatting 1 miljoen slachtoffers opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen.

3voor12 Zuid-Holland ontmoet organisatoren Remco en Jaimy in een bruin cafe in de Dordrechtse binnenstad om hen te vragen wat er in 2014 verwacht mag worden van RequestFest. Remco legt het ons uit: “De niet-aanwezige Ted en ik zijn fervent volgers en donateurs zijn van 3FM's Glazen Huis. Met het idee van een benefiet concert, gericht op het harde muziek genre, wisten wij enkele bands over te halen om een gratis show weg te geven zodat alle opbrengsten gedoneerd kunnen worden. Net als vorig jaar dus.” 

Anno 2014 zullen er in totaal maar liefst zes bands optreden op het Powerstage in Bibelot. De enthousiaste en welbespraakte jongemannen vertellen ons dat er goed is nagedacht over de bands die uiteindelijk het podium zullen betreden. “De krachtige vrouwen punk van Silver Linings staat prachtig symbool voor het goed doel van 2014 en southern metal band Meet The Storm staat bekend om de energieke live-shows.” Liefhebbers van het harde werk worden getrakteerd op mathcore band Mary Fields en de rijzende sterren van Embrace The Day krijgen van RequestFest de kans om hun horizon te verbreden door buiten hun eigen Noord-Brabant te spelen.

Run Like Hell zou eigenlijk al in 2013 in de line-up van het festival staan, maar kon niet vanwege andere verplichtingen. “We hebben daarom is het contact met de band warm gehouden om het dit jaar dan toch te laten gebeuren.” Tot slot zal de Dordtse band Ego Riser het eigen publiek prikkelen om de televisie uit te zetten en naar Bibelot te rijden voor een avondje plezier en muziek.

Al deze bands hebben toegezegd gratis te komen spelen en zijn enthousiast over het goede doel en het mooie initiatief dat RequestFest heet. Het minimale doel is om de opbrengsten van vorig jaar te verdubbelen. Maar stiekem hoopt men natuurlijk op meer. “Elke euro is natuurlijk meegenomen en de wij verzekeren de bezoeker ervan dat elke euro van het gekochte kaartje naar het goede doel gaat.”

Er wordt nog gesproken over een ter plekke geschilderd kunstwerk, dat aan het eind van de avond geveild zal worden, en er wordt bij Bibelot ook gepeild naar de interesse voor een afterparty. "Maar," legt Remco uit, "Dat is helaas nog niet helemaal zeker.” Jaimy vult aan: "Wie weet, als het dit jaar wederom een succes is, gaan we het volgend jaar nog groter en beter maken.”

De lezer is van harte uitgenodigd en wel op zaterdag 20 december op in Bibelot te Dordrecht. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bibelot.

Meer informatie over RequestFest is te vinden op Facebook.