Volledige line-up Rotterdam Beats bekend

Jubileumeditie zit barstensvol topacts

Redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

Op 14 en 15 november vindt in de Rotterdamse binnenstad de vijfde editie van het internationale urban bass & beats festival Rotterdam Beats plaats. Voor de jubileumeditie is er een uitgebreid en gevarieerd programma samengesteld met muziek, workshops, master classes en netwerksessies. De line-up is inmiddels definitief vastgesteld.

Rotterdam Beats bestaat uit dag- en avondsessies die worden gehouden in HipHopHuis, Perron, BIRD, Mini Mall, Twentysix, Empire, Groos, BAR en Mess. Op het programma staat onder meer een conferentie voor internationaal industriepubliek, een uitgebreid programma voor nationaal talent, workshops, interactieve Q&A’s, demo pitches, netwerkmomenten en zakelijke panels. Ook worden er tijdens het festival de nieuwste trends gepresenteerd en spelen er verscheidene spraakmakende acts.

Op het menu staat onder meer de Amerikaanse hiphopsensatie Your Old Droog, het toonaangevende Duits hiphop-collectief Betty Ford Boys, de Spanjaarden van Cookin’ Soul, Ronnie Flex. Ook hitrapper Future uit Atlanta, het nieuwe project Fantasma van Zuid-Afrikaan Spoek Mathambo, de 20-jarige producer STWO uit Parijs en rapster Lil Simz uit Engeland zijn gestrikt. Daarnaast staat er een bijzondere delegatie met urban bass & beats-acts Arkon Fly, Dorian Concept, de mysterieuze Sophie, de Rotterdamse sensatie Broederliefde, Loadstar, Jarreau Vandal, SBMG, Cookachoo, Skinto & Stepherd, Full Crate & Mar, Shash’U, Deon Custom en nog vele anderen op het festival. Het festivalprogramma van Rotterdam Beats gaat tot laat door met Jeff Solo, Chaiba, Blendits X NoizBoiz, Dope Boys met Slick, Yung Feurich, Miami Bar, Wavefiles, Yours Truly met Sef en The Flexican en The Scenario.

Ook is er een gratis talentenprogramma met workshops door Cookin’ Soul en Soulsearchin, een showcase over dans- en muziekstijl footwork door twee Servische dj’s uit de Teklife-crew, een openbaar college over rapper Kendrick Lamar door Dan Hassler-Forest van de UvA, een interactief interview over het succesjaar van Broederliefde, presentaties over muziek en ondernemerschap, en het nieuwe programma Beats for Kids met onder meer publieksinterviews met rapper Typhoon en zijn broers en zus over het samen opgroeien in een muzikale familie, een kinderpersconferentie met Gers Pardoel en Ronnie Flex.

Naast het bovenstaande is er nog veel meer te beleven 14 en 15 november. Voor meer informatie en de laatste programma-updates wordt verwezen naar de website van Rotterdam Beats