Chef’Special verovert Dordrecht

Publiek doet Bibelot schudden op haar grondvesten

Laurens Andeweg | Foto's: Cindy de Bruijn ,

De drukte bij de ingang van het Energiehuis, waarin sinds 2013 het nieuwe Bibelot prijkt, verraadde al dat het dringen werd voor een plekje op de eerste rij. De zaal bleek donderdagavond 23 oktober dan ook propvol te staan met enthousiaste en vrolijke mensen van alle leeftijden. Wanneer het voorprogramma begon, reageerde het publiek positief op de ludiek gebrachte singer-songwriter muziek van David Benjamin. De sfeer zat er al snel in en er klonk een oorverdovend gejuich toen Chef’Special’s Joshua uit de coulissen het podium betrad om een stukje met Benjamin mee te rappen.

Hoewel de pauze tussen de bedrijven wat lang duurt is er geen mens die de zaal durft te verlaten, bang om ook maar een seconde te missen van de show waar ze zo lang naar hebben uitgekeken. Zodra de eerste tonen van de intro van ‘A message’ klinken, ontploft Bibelot dan ook en ontsnapt uit achthonderd kelen een goedkeurend gebrul. Chef’Special geeft vanaf het begin een energieke show, zonder het gevoel te geven dat ze er hun best voor moeten doen. Wars van sterallures staan de jongens ongedwongen op het podium en geven zich over aan de fantastische sfeer in Dordrecht. 

Het publiek is als was in de handen van zanger Joshua als hij hen verwelkomt en begroet. Bij elk nummer dat de mannen inzetten wordt enthousiast elk woord meegezongen. Gitarist Guido toont zijn vaardigheden met een adembenemende solo en even later doen bassist Jan en toetsenist Wouter niet voor hem onder in hun jazzy samenspel waar elke muziekliefhebber in de zaal zijn vingers bij af likt. Joshua geeft de fans volop ruimte om refreinen mee te zingen en daar wordt gretig gebruik van gemaakt door de achthonderd aanwezigen. Drummer Wouter lijkt de grijns niet van zijn mondhoeken te krijgen en zijn lichaamstaal verraad zijn vrolijke humeur. 

De hoogtepunten volgen elkaar in rap tempo op en tijdens de vertolking van ‘Eden’ trilt de Main Stage zaal van Bibelot zo hevig dat heel Dordrecht het gevoeld moet hebben. Aan het eind van de wervelende show wordt afgesloten met het verwachte ‘In your arms’ en loopt Chef’Special van het podium. Pas na een daverende smeekbede uit de kern van het publiek komen de jongens terug om niet één, niet twee, maar wel drie toegiften te spelen. 

Iedereen spoedt zich naar de in het café gesitueerde merchandise-stand waar Chef’Special heeft beloofd warme high fives uit te wisselen met hun fans. En zo eindigt de avond zoals hij is begonnen, met een enorme drukte bij de ingang van het Energiehuis.