Wolf in Loveland verwondert thuishaven

Sfeervolle avond in Doelencafé

Debbie Meerkerk | Foto's: Peter van Grevengoed ,

De zevenkoppige Rotterdamse band Wolf in Loveland wisselt gevoelige nummers af met swingende melodieën. De band vormt op het podium een eenheid van gedreven muzikanten. Zij zorgen voor een intieme sfeer in het Doelencafé en slepen het publiek met zich mee. De avond gaat gepast van start met ‘The Best Part’, een nummer van het nieuwe album ‘We Set Out In The Naked Dawn’.

Tijdens de eerste nummers van de set moet Wolf in Loveland nog loskomen, maar naarmate de avond vordert spat het enthousiasme er vanaf. Vol overgave spelen de bandleden hun nummers. De emotie is van het gezicht van zanger Jan Minnaard af te lezen. Wolf in Loveland is een diverse band. Minnaard beschikt over een aangenaam stemgeluid en zijn zang wordt ondersteund door akoestische muziek, samenzang en een pakkend ritme.

Tussen de nummers door wordt er geproost, promoot de band de plaat en maakt veel contact met het publiek. Minnaard reageert leuk op reacties vanuit het publiek. Er wordt een aantal complimenten gegeven: “Tof nummer !”of: “Dit is mijn favoriet!” Het Doelencafé is gevuld met jong en oud.

Aan het einde van de avond verrast gitarist Bas van Holt de toehoorders met zijn zang. Hij laat een donkere stem horen met een rauw randje. Ook Tim van der Burg heeft meerdere kwaliteiten buiten gitaar spelen. Bij ‘Soul Of A Woman’ pakt hij zijn trompet erbij. Dit tot enthousiasme van het publiek. Janine van Osta laat het publiek ademloos luisteren naar haar prachtige, hoge stem in ‘Killer Whales Of Eden’.

De avond wordt energiek afgesloten. De toeschouwers genieten en klappen mee op de maat. Terwijl Jan Minnaard het zweet van zijn voorhoofd veegt, bedankt hij het de mensen in het publiek voor hun aanwezigheid. Na afloop worden er cd’s gesigneerd en maken de bandleden onder het genot van een drankje met iedereen een praatje.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze folk-rockband en zou jij ze ook graag eens live willen zien? Binnenkort is Wolf in Loveland te zien in Rotterdam. 20 juli speelt de band in Rotown, maar voor wie die niet langer kan wachten, treedt de Rotterdamse formatie 28 juni op in het Museumpark.