Motel Mozaique kondigt een bijzondere lente aan

Hier wil je absoluut bij zijn

Stan Houppermans ,

Een betere locatie had Harry Hamelink niet kunnen vinden om zijn plannen voor de 13e editie van Motel Mozaique te presenteren. Met architectuur als thema, doet de hal van De Rotterdam, waar onlangs het kosmopolitische NHow hotel is gevestigd, dienst als decor. Enthousiast en hoorbaar trots, krijgt een gemêleerd gezelschap van journalisten, muzikanten en kunstenaars, een tipje van de programma-sluier opgelicht.

Niet lullen maar poetsen, aan de bak. Slagvaardig nodigt Hamelink, creatief directeur van Motel Mozaique, klokslag op het afgesproken tijdstip, het gezelschap uit om zich te verzamelen rond een wat gekunsteld podium in de lobby van het hotel. Na wat gebruikelijke formaliteiten volgt in rap tempo een optelsom, die je het gevoel geeft dat je er bij wilt zijn.
 
Motel Mozaique is in haar professionaliteit met de stad meegegroeid. Je zou het festival kunnen zien als de warme deken van een grootstedelijk bed. Hamelink heeft zich tot een  waardig mentor van de Rotterdamse cultuur scene ontwikkeld, en de juiste mensen om zich heen verzameld om tot een bijzondere productie te komen. Er volgt een marketingpraatje van Sander Creemers, General Manager van NHow hotel, waar ook  het slaapproject zal plaatsvinden . Daaruit mag worden opgemaakt dat ook zij graag meeliften op de populariteit van Rotterdam in hippe lijstjes. Je kunt er straks onder meer terecht voor dj-avonden.
 
Tijd voor muziek. Marjoleine Molenaar en Rob van Gameren van The Yes Please spelen drie nummers. Zoals het Motel Mozaique betaamd is ook dit jaar weer de stad het podium, en decor voor een overdaad aan positieve impulsen. De line-up is eindeloos en imposant. Zowel groots, als bijna knus te noemen.  Om al die bezoekers op 4 en 5 april aanstaande te huisvesten, wordt onder meer special op het centraal gelegen Schouwburgplein een paviljoen geplaatst.  Een creatieve oplossing voor het nog steeds ontbrekend poppodium. Uiterst wonderlijk voor een stad als Rotterdam waar vandaag een ontzagwekkend station is geopend. Uiteraard kun je ook weer terecht in onder meer de Schouwburg, Rotown en de Paradijskerk.
 
Een overzicht van alle activiteiten, optredens en kaarten kan je vinden op de website van Motel Mozaïque. Zie de link hieronder.