Eerste editie QuiteQuiet in Posse Espressobar, Katendrecht!

Richard Beukelaar en Rob van Gameren (The Yes Please) spelen voor ademloos publiek

Tekst: Stan Houppermans Foto's: Lennaert Ruinen ,

Na de succesvolle akoestische luistersessies in Leiden en Delft, zet Hans van der Maas met zijn QuiteQuiet voet aan wal in Rotterdam. Hij had geen betere plek kunnen vinden dan Posse Espressobar, gelegen op steenworp afstand van De Hoerenloper.

Achter een grote industriële schuifdeur tref je een huiskamer waar de kachel brandt, fotokunst prijkt en je prima cappuccino drinkt. Vanavond staat in het teken van een intieme muzikale kennismaking met Richard Beukelaar en Rob van Gameren.

Als vanzelf schaart een handje vol bezoekers zich rond een oude Chesterfield. van Gameren trapt af met een korte inleiding over het ontstaan van zijn muzikale verhaal. Bij de eerste noot wordt meteen de kracht van QuiteQuiet duidelijk.

Om beurten spelen Rob en Richard, met het gemak van doorgewinterde muzikanten ieder twee keer vier nummers die variëren in tempo en volume in een akoestiek die genadeloos straft óf je kippenvel bezorgd. Het publiek luistert ademloos op nog geen meter afstand.

Hans van der Maas heeft feilloos de balans tussen deze twee ervaren muzikanten aangevoeld. Dat maakt de combinatie dan ook zo bijzonder. Want waar van Gameren met een zekere frivoliteit speelt, excelleert  Beukelaar met een diepe kijk in zijn ziel.
 
QuiteQuiet is dan ook bij uitstek een gelegenheid waar je als muziekliefhebber even ontsnapt aan de hectiek van de stad en elkaar aankijkt met een tevreden zucht.