Speciale editie PopUp 010 tijdens ZigZagCity

Muzikale route tijdens architectuurfestival met o.a. Douglas Dare en Black Oak

Redactie 3voor12 zuid holland ,

Op vrijdag 30 mei a.s. vindt de vierde editie van PopUp 010 plaats tijdens architectuurfestival ZigZagCity (29 mei t/m 9 juni). Een bijzondere samenwerking met als uitgangspunt het op de kaart zetten van onontdekte plekken in Rotterdam. ZigZagCity doet dat vanuit architectuur en stedenbouwkunde met optredens, kunstwerken, tijdelijke ontwerpen en rondleidingen, PopUp 010 door het voor één avond betitelen van onverwachte locaties als ‘poppodium’ met een spannende muziekprogrammering. Tijdens deze editie programmeert PopUp 010 niet op één maar op meerdere locaties in Het Laurenskwartier (Rotterdam-centrum) die samen een muzikale route vormen in het gebied waar ZigZagCity zich o.a. op focust.

Line-up: Douglas Dare, Black Oak en meer...
Bij een speciale editie van PopUp 010 horen bijzondere bevestigingen. Black Oak (NL) is de team-up tussen Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak). Onlangs brachten zij samen een gelimiteerde split EP uit. Ook hun optredens zijn zeldzaam, PopUp 010 wordt pas hun derde keer samen op een podium.
Douglas Dare (UK) is een singer-songwiter die met zijn verstilde pianospel, intense stem en breekbare beats diepe indruk maakt. Dare’s debuutalbum Whelm verschijnt half mei op het kwaliteitslabel Erased Tapes (Nils Frahm, Ólafur Arnalds).
Uit Rotterdam komt In Previous Chapters (unplugged electropop) en ook Ryan Koriya (ZW/UK) komt solo eigen songs én die van Mann Friday spelen, de band van het zomerse Sunrise Everyday waar Ryan deel van uitmaakt als bassist. Er volgen nog meer acts en ook de exacte route met locaties wordt later bekend gemaakt via de website van PopUp 010 (www.popup010.com) en ZigZagCity (www.zigzagcity.nl).

Over PopUp 010
Van een loods in de haven tot een atelier in het centrum en van leegstaand kantoor tot ongebruikte ruimtes, Rotterdam heeft veel locaties die als tijdelijk poppodium kunnen worden gebruikt. PopUp 010 grijpt die kans door op zulke locaties tweemaandelijks intieme, (semi) akoestische concerten te organiseren. PopUp 010 werkt daarbij graag samen met creatieve ondernemers en nieuwe initiatieven om samen de stad nog leuker te maken.
Met het programmeren van spannende acts op plekken waar je niet 1-2-3 popmuziek verwacht geeft PopUp 010 de bezoeker een nieuwe concertervaring. In de programmering staat Rotterdams talent naast upcoming bands uit binnen- en buitenland. De eerste drie edities van PopUp 010 waren ruim op voorhand uitverkocht.

Over ZigZagCity
Met de nieuwe iconen van de stad staat Rotterdam in de top tien van de ‘must see’ steden in 2014 volgens de New York Times. Architectuurfestival ZigZagCity doet hier nog een schepje bovenop. Van 29 mei t/m 9 juni 2014 nodigt ZigZagCity je uit met andere ogen naar de stad te kijken. ZigZagCity beleefde in 2012 een succesvolle eerste editie in het Lijnbaankwartier met ruim 52.000 bezoekers. Dit jaar is ZigZagCity terug en neemt je mee op een reis door het Laurenskwartier; van de nieuwe Luchtsingel naar het Blaakse Bos met de Kubuswoningen. De geschiedenis en ontwikkeling van het gebied zijn de inspiratiebron voor het programma. Denk aan optredens, kunstwerken en tijdelijke ontwerpen op onverwachte plekken. Het festivalprogramma staat vanaf half mei online op de vernieuwde website.

Kaartverkoop
Tickets voor de vierde editie van PopUp 010 i.s.m. ZigZagCity kosten €10,- (+1,35 servicekosten) per stuk en zijn alleen online verkrijgbaar via de website.