Veel deelnemers in de zesde voorronde van Fanatics

Murvien en Laureen winnaars van de avond

Door: Terrence Pinas ,

De sfeer zit er weer goed in tijdens de zesde voorronde van Fanatics. De deelnemers doen verschillende soorten acts en iedereen is welkom. Bands, solo artiesten, dj's, comedianten iedereen kan laten zien wat zijn/haar talent is.

Dit keer zijn er 11 optredens en iedereen hoopt zich natuurlijk te kunnen plaatsen voor de finale. Er zijn zes r&b/rap acts waarop gelet zal worden. De overige vijf acts zijn bands of solo artiesten met een andere muziek stijl.

Murvien, zingt onder begeleiding van een pianist het geweldige lied van John legend 'All of me'. Hij heeft een goede cover van het orgineel neergezet. Gelukkig probeert hij het lied niet precies zoals John Legend te zingen en geeft hij er een eigen draai aan met verschillende ad libs. Murvien heeft een goede interactie met het publiek en komt zelfs van het podium af om tussen de mensen te zingen.

Tricky Gullivan heeft vanaf het moment dat hij het podium opkomt super veel energie en probeert het publiek ook mee te krijgen. Tricky rapt een Nederlandstalig lied. De teksten zijn niet heel bijzonder maar dat compenseert hij met zijn stage presence. Die podium presentatie kan helaas niet verbloemen dat het lijkt alsof hij aan het eind van zijn optreden een paar woorden vergeet.
 
Farah zingt ook het lied ''All of me'' van John Legend. Ook Farah geeft een eigen draai aan het lied. Misschien komt het door de zenuwen, maar helaas klinkt het niet helemaal zuiver en haar timing is ook niet helemaal goed. Misschien zal Farah nog een keer meedoen met Fanatics en zal het dan allemaal beter gaan
Rachelle's optreden begint met een spoken word, die eerder is opgenomen door een mannelijke artiest. Het is nogal diepzinnig met zinnen zoals 'Wie ben ik in een nuchtere fase, als ik alleen mezelf kan zijn wanneer ik gedronken heb''. De tekst gaat voornamelijk over drank en wat drank met hem heeft gedaan.
 
Rachelle gaat vervolgens over op het lied van Beyonce ''Drunk in love'' onder begeleiding van een gitaar. Deze overgang is nogal apart, de spoken word is diepzinnig en Drunk in Love gaat over heel wat anders. Rachelle's zangstem is prettig om naar te luisteren alhoewel ze een aantal keer niet helemaal zuiver zingt.
Alson Angel doet een cover van Trey Songz 'Can't be friends'. Alson komt een beetje onzeker en zenuwachtig het podium op en tijdens het optreden veranderd dit ook niet. Wellicht dat de zenuwen ook wat met zijn stem doen, want helaas is hij het gehele lied niet zuiver. Aan zijn uitspraak in het Engels zal hij moeten werken.
 
Evy Jordan staat zelfverzekerd op het podium terwijl ze zingt over mannen die negen van de tien keer vreemdgaan. Evy leeft zich in, in de woorden die ze zingt. Dit kun je terugzien aan haar gezichtsuitdrukkingen en de manier waarop ze op het podium staat. Evy zet één van de betere optredens van de avond neer.
 
Publieks- en Jurywinnaar zijn bekend
De publiekswinnaar van de avond is Laureen, zij heeft onder begeleiding van de piano die zij zelf bespeelde een sterk nummer neergezet, het is dan ook niet vreemd dat zij als publiekswinnaar is gekozen en doorgaat naar de halve finale. De jurywinnaar die met het lied van John Legend meteen naar de finale gaat is Murvien, wellicht zal hij dan een lied van zichzelf laten horen om de hoofdprijs in de wacht te slepen. 
 
Op woensdag 7 mei is de volgende voorronde van Fanatics en dan zullen er vast en zeker weer geweldige acts tussen zitten.